Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Academic Singles
anmeldelse

academic-singles-logo

Academic Singles er en datingside, som henvender sig til seriøse singler med en akademisk baggrund. 

Er du selv skarp bogligt, har du godt gang i karrieren, eller ønsker du blot en partner, som kan udfordre dig intellektuelt, er Academic Singles med stor sandsynlighed den rette datingside at oprette sig på. På platformen har op imod 65 % af brugerne nemlig en akademisk uddannelse bag sig.

Brugervenligheden på siden er god, men desværre er priserne en smule høje. Til gengæld får du mulighed for at benytte en række funktioner, som kan gøre det nemmere for dig at finde en kæreste på siden. Du kan blandt andet benytte et smart matchmaking-system, som præsenterer dig for mulige partnere. 

Er Academic Singles noget ved? Det har vi sat os for at finde ud af, og derfor har vi oprettet en profil og testet platformen. 

Type

Elitedating

Medlemmer

120.000

Kønsfordeling

43% kvinder | 57% mænd

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

7.2

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
8.0/10
Seriøsitet
9.0/10
Aktivitetsniveau
6.0/10
Priser
5.0/10
Sikkerhed
6.0/10
Academic Singles screenshot DK

Det gode

Det dårlige

Priser hos Academic Singles

1 måned
699 kr./md.
Pris i alt: 699 kr.

3 måneder
599 kr./md.
Pris i alt: 1.797 kr.

6 måneder
399 kr./md.
Pris i alt: 2.394 kr.

Vær opmærksom på, at dit medlemsskab automatisk fornyes ved udløb. Du skal opsige dit medlemskab senest 14 dage før udløb af din nuværende aftale. Du binder dig til hhv. 1, 3 eller 6 måneder ad gangen og betaler den samlede pris på én gang.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Oprettelsen hos Academic Singles er gratis, og det er samme er personlighedsanalysen, som benyttes til at matche dig med de andre brugere på siden. Du kan frit trykke dig rundt på platformen, så du kan danne dig et indtryk af, hvordan den fungerer. Meget mere kan du dog ikke, medmindre du betaler. Basale funktioner, som eksempelvis at sende beskeder, kræver nemlig et betalt medlemskab.

Funktioner som gratis medlem:

  • Rediger din profil
  • Tag personlighedstest
  • Upload profilbillede
  • Se hvem der er online
  • Se kontaktforslag

Funktioner som betalende medlem:

  • Se andres profilbilleder
  • Send og læs beskeder
  • Foretag videosamtaler
  • Tilføj brugere som favoritter

Sådan opretter du en profil

Oprettelsen hos Academic Singles er fuldstændig gratis. Indmeldelsesprocessen er dog en smule mere omstændig end hos flere af konkurrenter, hvilket er en god ting.

I løbet af oprettelsen vil du blandt andet blive stillet personlige spørgsmål om dig selv, og den partner du håber at finde på siden. Disse oplysninger benyttes sidenhen til at lave en personlighedsanalyse, som danner grundlag for de partnerforslag, du får præsenteret på datingsiden.

Det tager omkring 10 minutter at komme igennem spørgsmålene, og hvis du hænger i, gør dig umage og er ærlig, vil du kunne høste gevinsten senere.

Udover de personlige spørgsmål består selve oprettelsen af indtastning af de sædvanlige oplysninger såsom email, kodeord, fødselsdato og lignende. 

Billeder modereres

Vi er altid begejstrede, når vi kan se, at skaberne af en datingside gør sig umage med at drive denne. Det giver måske sig selv, men vi har desværre set eksempler på, at brugere på nogen datingsider mere eller mindre bliver overladt til sig selv.

Sådan er det dog ikke umiddelbart hos Academic Singles, for her bliver der blandt andet tjekket op på de profilbilleder, som brugerne indsender. Hvis ikke dit profilbillede lever op til kravene på siden, vil det blive afvist.

Brugerne på Academic Singles

Modsat en del andre datingsider vi har anmeldt, henvender Academic Singles sig ikke til den brede befolkning. I stedet har de sigtekornet rettet mod veluddannede og seriøse singler, og selvom det er muligt at oprette sig på siden alene med et eksamensbevis fra folkeskolen, kan du være ret sikker på, at langt de fleste af brugerne har en længere akademisk uddannelse bag sig. 

Med omkring 120.000 brugere i Danmark er der rigeligt med veluddannede singler at vælge imellem, hvis du tilmelder dig på siden.

Antal brugere:
120.000

Målgruppe:
Singler med akademisk baggrund

Kønsfordeling
43% kvinder | 57% mænd

Særlige funtioner

Hos Academic Singles får du naturligvis adgang til de mest basale og nødvendige funktioner såsom et beskedsystem og mulighed for at søge iblandt profilerne på siden. Du får dog også mulighed for at gøre brug af en række andre smarte funktioner, som vi vil fremhæve i det følgende.

Kontaktforslag

Hos Academic Singles er dine chancer for at finde en partner gode. Dette skal i høj grad tilskrives den smarte matchfunktion, som udregner hvor godt et match du er med de andre brugere på siden. 

De personer du passer særligt godt med, vil du få vist, når du logger ind hos Academic Singles. Trykker du på menupunktet ‘Kontaktforslag’, kan du se alle de profiler, som systemet har fundet til dig. 

Hver eneste profil vil vise et tal fra 1 til 150, hvor 1 er ringe og 150 er det perfekte match.

Kompabilitet Academic Singles

Videoopkald

Hos Academic Singles ved man godt, at der kan være stor forskel på kemien på et dating site, hvor man kommunikerer over skrift, og kemien i den virkelig verden, når man sidder overfor hinanden. Derfor har de skabt en videofunktion på siden, så du kan kommunikere ansigt-til-ansigt med de andre brugere på datingsiden. 

Her på redaktionen er vi ikke i tvivl om, at denne form for kommunikation er kommet for at blive. Det giver, hvis du spørger os, vildt godt mening at tage et videoopkald med en potentiel date, inden I aftaler at mødes i den virkelig verden. 

Videoopkald er en betalt funktion hos Academic Singles, så du skal have tegnebogen frem, hvis du vil gøre brug af den smarte funktion. 

Et tvivlsomt ry hos brugerne

Efter at have tilbragt en del tid på AcademicSingles.dk, er vi ret tilfredse med platformen, som er ganske brugervenlig og velfungerende. Desværre kan vi efter at have været forbi Trustpilot konstatere, at det bestem ikke er alle, som deler vores positive opfattelse.

596 personer har i skrivende stund anmeldt Academic Singles på Trustpilot, og af disse har hele 83 % været så utilfredse med tjenesten, at de har givet blot én enkelt stjerne ud af fem mulige. 

I den anden ende af skalaen har 15 % givet fuld plade, altså fem ud af fem stjerner.

I alt ender datingsiden med en samlet vurdering på 2,2, hvilket giver prædikatet ‘Under middel’

Academic SIngles Trustpilot

Hvad kritiseres Academic Singles for?

Der er desværre ikke meget ros fra brugerne at finde – i hvert fald ikke i Danmark – så vi springer det søde over og går direkte til det sure.

Kritikken af Academic Singles går sjældent på selve platformen, men i stedet på betalingsmodellen på siden. Enten er datingsiden ikke god nok til at kommunikere betingelserne for et medlemskab, eller så er der tale om fusk. Vi er tilbøjelige til at tro, at det drejer sig om manglende gennemsigtighed snarere end et decideret forsøg på at snyde brugerne.

Vi har af flere omgange oplevet lignende kritik af andre datingsider, hvor brugerne misforstår aftalen. I sidste ende kan man dog kun skyde skylden på datingsiden, som åbenbart ikke formår at fremhæve betingelserne i tilstrækkelig grad.  

Academic Singles app

Hvis du foretrækker at date online fra din telefon, kan du hente Academic Singles datingapp til både iOS og Android. Begge versioner er fuldstændigt gratis at hente ned, men kræver ligesom webversionen et betalt premium medlemskab, hvis du for alvor skal gøre brug af funktionerne hos tjenesten.

Konklusion:
Er Academic Singles din tid værd?

Academic Singles er en såkaldt elitedatingside, hvor der kun er plads til de mest seriøse singler, som klarer sig godt på arbejdsmarkedet, eller som har mere mellem ørene end gennemsnittet.

Hvis du har en længere uddannelse bag dig, og ser dig selv med en partner, som ligeledes har været en tur igennem uddannelsessystemet, er Academic Singles en fin side at oprette sig på.

Brugervenlighed og funktionalitet er i top, men det samme kan desværre ikke siges om anmeldelserne af tjenesten, som desværre bærer præg af, at der lidt for ofte går noget galt med de betalte aftaler på sitet.

Der er en del gode og nyttige funktioner på datingsiden, som tilmed er nem at navigere rundt på.

Af ovenstående årsager er vi en smule splittede, når det kommer til Academic Singles. Siden viser mange gode takter, og ser ud til at levere varen, når vi har testen den. Vi kan dog ikke ignorere, at der er en del brugere, som er meget utilfredse. 

Da det er fuldstændigt gratis og risikofrit at oprette sig hos Academic Singles, er vores bedste anbefaling, at du selv laver en profil på siden, så du kan teste platformen og vurdere, om den er det rette match for dig.