Spring til indhold

» Datingsider ❤️ 
De 14 bedste datingsider i Danmark

Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Vi har brugt oceaner af tid på at teste og anmelde danske datingsider, og med afsæt i vores hårde arbejde kan vi her på siden præsentere dig for vores bud på de 14 bedste datingsider i Danmark.

Vores vurderinger er baseret på vores egen oplevelse med datingsiderne samt forbrugeranmeldelser.

Med henblik på at kunne give dig et overblik over de bedste datingsider har vi oprettet os på mere end 20 forskellige datingtjenester og testet disse dybdegående.

I vores vurdering af de forskellige datingtjenester har vi særligt lagt vægt på følgende parametre:

 1. Brugervenlighed
 2. Funktioner
 3. Seriøsitet
 4. Aktivitetsniveau
 5. Priser
 6. Sikkerhed

For hver datingtjeneste, vi har testet gælder det, at vi – i forhold til de seks ovenstående parametre – har givet individuelle karakterer fra 0 til 10.

Ligeledes gælder det, at vi har givet samtlige datingtjenester, vi har testet, en samlet karakter. Denne karakter vil altid være et udtryk for gennemsnittet af de individuelle karakterer.

Nedenfor fremgår de samlede karakterer for de datingsider, vi anser som værende de bedste. Ønsker du at se de individuelle karakterer for de enkelte sider, skal du klikke dig ind på anmeldelserne af disse.

Foruden vores egne konkrete erfaringer med de enkelte datingsider har vi – i forhold til vores bedømmelse – også inddraget andenhåndsberetninger. Det være sig blandt andet anmeldelser på Trustpilot og deslige.

Vi gør opmærksom på, at der optræder sponsorerede links her på siden.

Danmarks største

Dating.dk logo

8.9

/10

Danmarks største

Type
Almindelig dating

Antal brugere
500.000

Primær aldersgruppe
18-70 årige

Fra

129 kr.

pr. måned

Dating.dk
En af de ældste og største datingsider i Danmark

Dating.dk har eksisteret siden 1998, hvilket gør datingsiden til den ældste i Danmark, og Dating.dk er ikke blot den ældste spiller på markedet; det er også den største målt på antallet af brugere.

Højt aktivitetsniveau og mange brugere

Målgruppen for Dating.dk er alle singler, som er seriøse omkring deres søgen efter en kæreste. Den brede målgruppe samt brandets lange historie og enorme udbredelse gør, at der er massevis af datingprofiler på Dating.dk, og det er fedt! 

Det er vores indtryk, at langt de fleste brugere hos Dating.dk tager dating alvorligt, men det kan dog ske, at du støder på en bruger eller to, som blot ønsker lidt sjov for en nat på platformen. 

Det er muligt at oprette sig som homoseksuel, men langt størstedelen af brugerne på siden er heteroseksuelle. Med det sagt er det dog vigtigt for os at pointere, at det sagtens også kan lade sig gøre at være finde kærligheden via Dating.dk som homoseksuel. 

Overskuelig brugerflade

Brugerfladen på Dating.dk er ren og super overskuelig. Personligt havde vi derfor ingen problemer med at finde de funktioner, vi ønskede at benytte os af, da vi testede siden, og vi er ganske overbeviste om, at du vil have samme oplevelse, hvis du giver Dating.dk chancen. 

Udover de mest gængse og nødvendige funktioner – såsom at søge efter andre profiler samt at designe sin egen profil med billeder og tekst – kan du hos Dating.dk benytte en række sjove og anderledes funktioner, eksempelvis ‘Singler i nærheden’-funktionen, hvor du på bedste Tinder-manér bliver præsenteret for en række profiler, som du enten kan like eller afvise. Hvis to brugere liker hinanden via ‘Singler i nærheden-funktionen’, bliver de et match.

Et andet element, vi gerne vil fremhæve hos Dating.dk, er deres match-indikator. Helt konkret hjælper dette element dig med at vurdere, hvor godt du passer med de andre singler på siden. 

Rigtig fint ry på Trustpilot

Som du nok fornemmer, er vi ret så begejstrede for Dating.dk, og det er vi på ingen måde alene om at være. Også brugerne elsker nemlig sitet, hvilket blandt andet kommer til udtryk på Trustpilot, hvor datingsiden i skrivende stund har en samlet bedømmelse på 4,4 ud af 5, hvilket ingen anden datingside i Danmark kan hamle op med.

Det gode

Det dårlige

For de seriøse

8.8

/10

For de seriøse

Type
Seriøs dating

Antal brugere
380.000

Primær aldersgruppe
25-64 årige

Fra

199 kr.

pr. måned

Single.dk
Populær datingside med plads til alle

Ligesom Dating.dk har også Single.dk en del år på bagen. Single.dk blev nemlig lanceret året efter Dating.dk – nærmere bestemt i 1999. 

Mange medlemmer og veludviklet brugerflade

At være et erfarent datingsite er langt fra det eneste, som Single.dk har tilfælles med Dating.dk. Andre elementer, som Single.dk har tilfælles med konkurrenten, er nemlig et højt aktivitetsniveau samt en veludviklet brugerflade. 

Med sine cirka 380.000 brugere er Single.dk den næststørste danske datingside – kun overgået af føromtalte Dating.dk som har omkring en halv million tilmeldte. 

Det store udvalg af singler, hvoraf de fleste er seriøse omkring deres brug af siden, gør, at der er rigtig gode chancer for, at kvinden eller manden i dit liv venter på dig på Single.dk.

Byder på unikke funktioner

Single.dk byder på en række særlige og interessante funktioner, som gør siden unik sammenlignet med konkurrenterne. Opretter du dig på Single.dk, får du blandt andet mulighed for at blive præsenteret for unikke partnerforslag baseret på personlighedstests. 

Ligeledes er det værd at bemærke, at du på Single.dk har mulighed for at være anonym og kun afsløre din identitet over for udvalgte brugere. Hvis du benytter siden som anonym, vil dit profilbillede være sløret. Andre brugere vil kunne anmode om at få fjernet sløringen, så de kan se dig, men det er ene og alene op til dig, om du ønsker at imødekomme disse anmodninger eller ej.

Det gode

Det dårlige

Type
Almindelig dating

Antal brugere
300.000

Primær aldersgruppe
18-45 årige

Fra

79 kr.

pr. måned

Match.com
En af verdens største datingsider

De fleste kender til Match.com, som kan bryste sig af at være en af de første og største datingsider i verden. Den populære datingtjeneste så dagens lys i 1995 i USA og har sidenhen udvidet til mere end 50 forskellige lande på 12 forskellige sprog. 

Som noget unikt kan du hos Match.com møde singler fra andre lande end blot Danmark. Det er der nogle, der sætter stor pris på, mens andre foretrækker en platform udelukkende med danske medlemmer. Hvis du tilhører sidstnævnte gruppe, er sider som Dating.dk og Single.dk mere oplagte valg for dig end Match.com.

Sjove og fede funktioner

Som bruger hos Match.com får du adgang til en række smarte funktioner, som både vil gøre din jagt på kærligheden sjov, underholdende og formentlig også effektiv.

En af disse funktioner er shuffle-funktionen, hvor du bliver præsenteret for en lang række profiler, som du enten kan udvise interesse for eller vælge at ignorere. Viser du og en anden profil interessere for hinanden, får I en melding herom.

En anden funktion, som vi er ret så begejstrede for, er videoopkaldsfunktionen. Med denne funktion får du nemlig markant lettere ved at vurdere, hvorvidt du har kemi med de personer, du interagerer med på platformen. Den slags kan man nemlig ikke altid vurdere, når en samtale foregår over skrift. 

Tag personlighedstest og bliv matchet med andre brugere

Selvom datingtjenesten kalder sig for ‘Match’, er der som udgangspunkt tale om en datingside, hvor du selv skal tage initiativ til at opstøve potentielle partnere ved hjælp af de fine søgefunktioner. 

Du kan dog også vælge at benytte ‘Matchaffinity’, hvor du – på baggrund af dine svar på en lang række spørgsmål – får udarbejdet en personlighedstest, som herefter benyttes til at matche dig med de andre singler på siden. 

Det gode

Det dårlige

Førende for seniorer

8.6

/10

Førende for seniorer

Type
Seniordating (50+)

Antal brugere
120.000

Primær aldersgruppe
50-75 årige

Fra

69 kr.

pr. måned

Senior.dk
Danmarks største datingside for seniorer

Selvom du måtte have taget hul på den sidste halvdel af livet, er det på ingen måde for sent for dig at finde kærligheden, og hvis du befinder dig i senior-segmentet, vil Senior.dk være et rigtig oplagt valg af datingside for dig.

Dette site – som er målrettet kærlighedssøgende individer på over 50 år – byder nemlig på en yderst velfungerende brugerflade samt et højt aktivitetsniveau.

Mere end blot en datingportal

Langt størstedelen af Senior.dk’s brugere er på jagt efter kærligheden, men ikke alle, hvilket skyldes, at Senior.dk er meget mere end blot en datingportal. Hos Senior.dk er alle seniorer, der leder efter nye venner og bekendtskaber, nemlig også meget velkomne. 

Moderatorer fjerner falske og inaktive profiler

Hos Senior.dk vil man gerne fremstå som en seriøs og ordentlig datingportal, og dette kommer til udtryk på flere forskellige måder. Blandt andet kommer det til udtryk ved, at Senior.dk’s moderatorer bruger en del tid på at holde platformen fri for falske profiler og uønskede personer. Noget, der er yderst værdsat af brugerne, da ingen gider at spilde tid på hverken falske eller inaktive profiler. 

En simpel datingside

Hos Senior.dk finder du ingen banebrydende funktioner, som aldrig er set før, men dette er 100 % et bevidst valg fra skabernes side, da Senior.dk jo som bekendt henvender sig til en målgruppe, som ikke nødvendigvis er vokset op foran en computer eller med en smartphone i hånden.

Derfor er der – hvad angår funktioner og visuelt lir – blevet skåret ind til benet, så de fleste kan være med, uanset hvor meget (eller lidt) erfaring de måtte have med dating på nettet.

Fint ry på Trustpilot

Skulle der – trods  ovenstående – opstå problemer i løbet af din tid hos Senior.dk, kan du få assistance fra kundeservice, som mange tilfredse Senior.dk-brugere giver massevis af ros på Trustpilot.

Det gode

Det dårlige

For de frække

8.4

/10

For de frække

Type
Fræk dating

Antal brugere
120.000

Primær aldersgruppe
20-45 årige

Fra

83 kr.

pr. måned

Scor.dk
Fræk datingside med høj aktivitet 

Hvis man skal tale om en hellig treenighed inden for online dating i Danmark, kan man dårligt komme udenom Dating.dk, Single.dk og Scor.dk. Hvor de to førstnævnte er stuerene og kan betegnes som de artige børn i klassen, er Scor.dk den frække ballademager, som de fleste er lidt fascinerede af. 

Hos Scor.dk opretter man sig ikke for at finde sin soul mate, men snarere for at finde skøn, uforpligtende sex. Scor.dk kalder sig selv for ‘Danmarks frækkeste mødested’, og efter at have testet platformen er vi tilbøjelige til at være enige i dette udsagn.

Både for par og singler

Der er plads til alle hos Scor.dk; tykke, tynde, unge, gamle, singler og sågar par, som leder efter en fræk legekammerat at invitere med i dobbeltsengen. Fælles for alle Scor.dk-brugere er dog ønsket om at få frække oplevelser.

Hvad frække oplevelser dækker over, varierer fra bruger til bruger. For nogle vil det – at chatte frækt med andre – være mere end rigeligt til at dække de frække behov, mens andre ønsker at finde partner til bondage-leg.

Mændene er i overtal

Der er rigeligt med aktive brugere på Scor.dk, men det er ingen hemmelighed, at der er en overvægt af mænd på portalen, hvorfor det som kvinde er yderst let at finde frække dates via Scor.dk, mens dette er noget mere udfordrende som mand.

Et frækt socialt medie

Scor.dk er ikke blot en datingside – vi er faktisk mere tilbøjelige til at kalde sitet for et frækt socialt medie – for på Scor.dk finder du – udover alle de funktionsmuligheder, der gør siden til en datingside – massevis af frække billeder og videoer, ligesom du kan debattere i en af de mange grupper eller tilmelde dig frække events, der foregår i den virkelige verden.

Det gode

Det dårlige

Type
Seriøs dating

Antal brugere
120.000

Primær aldersgruppe
30-55 årige

Fra

199 kr.

pr. måned

Partner Med Niveau
Datingside for seriøse singler med niveau

Hos Partner Med Niveau finder du ingen singler, som ikke er yderst dedikerede og seriøse omkring deres søgen efter en kæreste. 

Dette hænger blandt andet sammen med, at du i løbet af din oprettelse på platformen skal svare på 88 personlige spørgsmål; noget, der snildt kan tage en halv til en hel time at komme igennem. Med andre ord er det altså relativt tidskrævende at oprette sig hos Partner Med Niveau, hvorfor det kun vil være de singler, som virkelig ønsker at blive en del af platformen, som klarer sig igennem nåleøjet og bliver en del af platformens ca. 120.000 brugere. 

Avanceret algoritme finder matches til dig

De mange personlige spørgsmål, du skal besvare i løbet af oprettelsesprocessen, har ikke kun til formål at afskrække useriøse medlemmer fra at oprette sig, nej, de har også et praktisk og nyttigt formål.

Dine svar bliver nemlig brugt til at udarbejde en personlighedsprofil for dig, som benyttes af en avanceret algoritme til at finde potentielle matches til dig. Matches, som du løbende vil få præsenteret på din startside på Partner Med Niveau, hvilket har den altoverskyggende fordel, at du slipper for at bruge en masse tid på at søge dig frem til potentielle partnere. 

Når du navigerer rundt på Partner Med Niveau, vil du på alle profiler, du besøger, kunne se et tal på mellem 1 og 100. Dette tal indikerer, hvor godt et match du er med den person, hvis profil du netop besøger, og kan være en rigtig fin rettesnor i forhold til, hvem du bør forsøge at etablere kontakt med.

Størstedelen af medlemmerne er akademikere

Ifølge folkene bag Partner Med Niveau har omkring 65 % af brugerne på siden en akademisk uddannelse.

Der er derfor gode chancer for at finde en partner, som har hovedet skruet rigtigt på, via Partner Med Niveau.   

Det gode

Det dårlige

Type
Seniordating (50+)

Antal brugere
766.000

Primær aldersgruppe
45-70 årige

Fra

399 kr.

pr. måned

Singles50
Seriøs datingside for voksne fra 50 år

Selvom navnet antyder, at Singles50 kun er for folk, som har rundet et halvt århundrede, er der faktisk plads til seriøse singler fra 40 år og op på platformen. Langt størstedelen af sidens brugere er dog fra 50 år og op.

Fin brugerflade og nyttige funktioner

Hos Singles50 finder du – udover en masse jævnaldrende og seriøse singler på jagt efter kærligheden – en ren og lækker brugerflade samt en række nyttige funktioner, som stensikkert vil bidrage til at give dig en både god, sjov og ikke mindst effektiv online dating-oplevelse.

En af de funktioner, vi ønsker at fremhæve, er de automatiske partnerforslag. 

Hver dag vil du blive præsenteret for en række relevante partnerforslag, som tager afsæt i personlighedsanalyser af dig samt af de personer, du vurderes til at passe godt sammen med. For at få gode og relevante partnerforslag er det nødvendigt, at du dedikerer en del tid til at svare på de indledende spørgsmål, som du bliver stillet, når du opretter en profil på siden. 

Partnerforslagene værdsættes af mange og sikkert også af dig, da de bevirker, at du slipper for at bruge en masse tid på at søge dig frem til relevante mulige partnere.

Mulighed for at foretage videoopkald med de andre brugere

Foruden de automatiske partnerforslag vil vi gerne rose Singles50 for at byde på en videoopkaldsfunktion. Via denne funktion vil du kunne foretage videoopkald med de personer, du etablerer kontakt med via platformen, og dette er en stor fordel, da et videoopkald formentlig vil afsløre, hvorvidt der er kemi mellem dig og den person, du foretager opkaldet sammen med.

Noget, der er rigtig rart at få indsigt i, inden man aftaler en decideret date. 

Det gode

Det dårlige

Type
Fræk dating

Antal brugere
36 mio.

Primær aldersgruppe
18-45 årige

Fra

179 kr.

pr. måned

C-Date
En af verdens største frække datingsider

Navnet C-Date kommer sig af ‘Casual Date’, som på dansk kan oversættes til ‘uforpligtende date’, og dette siger helt sikkert noget om, hvad du blandt andet kan finde via denne populære datingside, som huser mere end 36 millioner brugere på verdensplan.

I løbet af de seneste år har C-Date bevæget sig mere og mere i retning af at blive en klassisk datingside, hvorfor en del brugere i dag benytter C-Date med henblik på at finde kærligheden. C-Date har dog ingenlunde løsrevet sig sin frække fortid, hvorfor C-Date stadigvæk den dag i dag benyttes af en del, der søger frække dates. Derfor – de seneste års rebranding til trods – placerer vi da også fortsat C-Date i kategorien ‘fræk dating’.

Stort fokus på diskretion

Netop fordi C-Date er en fræk datingside, hvor mange opretter sig for at finde en sexpartner, er der stort fokus på diskretion, så din nabo eller kasseekspedient ikke opdager noget som helst, hvis du tilmelder dig sitet.

En af de måder, hvorpå C-Date sørger for at lade sine brugere være anonyme, er ved at sløre samtlige profilbilleder for alle ikke-betalende brugere. Du får derfor ikke noget ud af at oprette dig på siden af ren og skær nysgerrighed med formålet at undersøge, om du kan finde nogen, du kender på C-Date. 

Ønsker du at se profilbilleder, skal du betale, og dette vil formentlig være afskrækkende for langt de fleste, som kun har til hensigt at lure lidt. 

Mulighed for at foretage videoopkald

Hos C-Date byder man på en række sjove og fede funktioner, eksempelvis muligheden for at foretage videoopkald med de andre brugere på siden.

Et videoopkald er perfekt, hvis du vil afsøge, om du har kemi med en anden person, men du kan også benytte funktionen til lidt frækkere ting – og så siger vi ikke mere.

Det gode

Det dårlige

Type
Dating for 40+

Antal brugere
1 million

Primær aldersgruppe
35-55 årige

Fra

399 kr.

pr. måned

Dating40plus
Datingside målrettet seriøse singler over 40

Dating40plus er den eneste datingside i Danmark, som specifikt er målrettet 40-årige singler, hvorfor sitet ikke vil være et tosset valg for dig, der har krydset de 40 somre, og som er seriøs i din jagt på kærligheden. 

Relativt ny datingside

Dating40plus er en relativt ny datingside, og på nuværende tidspunkt er brugerbasen i Danmark ikke synderligt stor. Derfor byder sitet næppe på et aktivitetsniveau, der blæser dig bagover. 

Til gengæld byder sitet på en avanceret matchalgoritme, der – med afsæt i personlighedstests – finder relevante partnerforslag til alle brugere. 

Disse partnerforslag får du præsenteret, så snart du logger ind. Du vil naturligvis kunne klikke dig ind på profil-siderne for de respektive partnerforslag, hvor du vil kunne læse mere om disse.

Mulighed for at foretage videoopkald

Foruden ros for den veludviklede matchalgoritme fortjener Dating40plus ros for at byde på en videoopkaldsfunktion. Via denne vil du kunne foretage videoopkald med de andre brugere, hvilket er super nyttigt, da sådanne opkald som regel vil åbenbare, hvorvidt der er kemi eller ej.

Fokus på diskretion

Det er kun betalende brugere, som kan se profilbilleder hos Dating40plus, og selvom det kan lyde som et billigt kneb med henblik på at lokke kunder i butikken, er motivet bag tiltaget faktisk ganske hæderligt. 

Årsagen til de slørede billeder er nemlig, at folkene bag Dating40plus vægter brugernes anonymitet yderst højt.

Derfor har man valgt at sløre profilbilleder for alle dem, som ikke er seriøse og villige til at betale for at bruge siden. Nysgerrige snushaner, som kun opretter sig for at lure, vil altså ikke kunne se, at du er aktiv på siden.

Det gode

Det dårlige

Type
Fræk dating

Antal brugere
250.000

Primær aldersgruppe
20-65 årige

Fra

299 kr.

pr. måned

Victoria Milan
En af de frækkeste datingsider i Norden

Det er ikke usandsynligt, at du – allerede inden du besøgte vores platform – havde hørt om Victoria Milan. 

Denne datingplatform har nemlig ad flere omgange formået at trække overskrifter i medierne, hvilket skyldes, at platformen i længere tid har slået sig op på at være et datingsite målrettet dem, der søger lidt spænding uden for forholdet. Med andre ord appellerer sitet – jævnfør brandidentiteten – altså til folk i forhold, der ønsker at være utro, hvilket i den grad udfordrer samtidens etiske kodeks og derfor skaber en del larm og omtale.

Havde Victoria Milan udelukkende været en platform, der faciliterede utroskab, havde vi naturligvis ikke promoveret sitet. 

Sagen er dog den, at Victoria Milan – trods brandprofilen – tiltrækker rigtig mange singler, der søger sexpartnere, hvilket vi ikke har noget problem med overhovedet, og netop derfor har vi – trods den lettere anløbne moral – valgte at medtage Victoria Milan til vores oversigt over de bedste datingsider i Danmark.

Mange brugere på verdensplan

På verdensplan har Victoria Milan omkring 9,2 millioner brugere, hvoraf omkring 250.000 af disse angiveligt er danske. Hvis du opretter dig hos Victoria Milan, kan du selv vælge, om du udelukkende vil søge efter danskere brugere, eller om du er åben for at indlede en fræk romance med en person fra et andet land. Dette klares helt simpelt, når du indtaster dine søgekriterier.

Brugernes sikkerhed vægtes højt

Hos Victoria Milan vægtes sikkerhed højt, og derfor kan du som bruger vælge at verificere din identitet, så de andre på siden kan se, at du rent faktisk er den, du udgiver dig for at være. Verificerede profiler udstyres med et lille blåt flueben. 

Vær på vagt over for falske profiler

Hvis du giver Victoria Milan chancen, skal du være på vagt over for falske profiler.

Vi stødte nemlig desværre på en del af disse, da vi testede platformen. Et godt tip i den henseende kan være, at du udelukkende chatter med verificerede profiler.

Det gode

Det dårlige

Type
Dating for 25+

Antal brugere
Ukendt

Primær aldersgruppe
25-45 årige

Fra

399 kr.

pr. måned

Dating30plus
Datingside for seriøse singler på 30+

Dating30plus er en ny spiller på det danske datingmarked, som skiller sig ud fra konkurrenterne ved målrettet at appellere til de 25-40-årige, som alle har det tilfælles, at de er klar til at slå sig ned og stifte familie.

Tilmelder du dig Dating30plus, kan du derfor forvente at blive del af en brugerbase, der mestendels består af brugere, som er klar til villa, Volvo og vovse. 

Smart matchmaking-system

Ved hjælp af et smart matchmaking-system sørger Dating30plus for at fodre sine brugere med relevante partnerforslag. Forslag, der tager afsæt i brugernes holdninger, værdier og personlighed.

Når du får præsenteret et partnerforslag, vil du blandt andet få adgang til data, som viser, på hvilke områder du og dit partnerforslag minder om hinanden, og hvor der måske kan opstå kontroverser imellem jer.

Det velfungerende match-system gør det lettere at navigere i mængden af singler på siden og bevirker stensikkert, at du både kommer til at spare tid og energi på at søge efter potentielle partnere.

Mulighed for at foretage videoopkald

Udover det velfungerende match-system er det værd at bemærke, at Dating30plus byder på en fin videochat-funktion.

Via denne funktion vil du kunne foretage videoopkald med de andre brugere, og vi føler os overbeviste om, at sådanne opkald hurtigt vil åbenbare, hvorvidt du har kemi med de personer, du chatter med, eller ej.

Yderst brugervenligt site

Selvom Dating30plus er tiltænkt en del af befolkningen, der er velbevandret på nettet, og som generelt set er ret teknologikyndige, er det alligevel et stort plus, at der er gjort meget ud af brugervenligheden på siden. 

Det gode

Det dårlige

Type
Elitedating

Antal brugere
120.000

Primær aldersgruppe
30-55 årige

Fra

399 kr.

pr. måned

Academic Singles
Datingside for akademikere

Academic Singles screenshot DK

Hos Academic Singles finder du som udgangspunkt kun yderst seriøse singler, som har det tilfælles, at de alle har taget en relativt lang uddannelse. Datingsiden henvender sig nemlig specifikt til akademikere, og selvom det er muligt at oprette sig på siden, selvom man ikke har en kandidatgrad i partikelfysik, er det langt henad vejen kun personer med en lang uddannelse på CV’et, som vælger at blive en del af brugerbasen.

Brugerne får unikke partnerforslag

Opretter du dig på denne datingside, vil du jævnligt få serveret unikke partnerforslag, som baserer sig på din personlighed, dine værdier og dine holdninger. Dette særtræk bevirker formentlig, at du slipper for at bruge en hulens masse tid på at søge dig frem til relevante partnere.

Gratis at oprette sig

Det er gratis at oprette en profil hos Academic Singles, men et betalt medlemskab er en nødvendighed, hvis du rent faktisk har planer om at komme i kontakt med andre brugere på siden.

Med en gratis profil vil du nemlig være underlagt adskillige begrænsninger, hvoraf en af disse vil være, at du ikke kan skrive beskeder.

Premium-medlemskab er dyrt

Priserne er desværre i den høje ende af skalaen, men til gengæld vil prissætningen med stor sandsynlighed betyde, at de personer, som opretter sig og bliver betalende medlemmer, er yderst seriøse i deres jagt på kærligheden. 

Ligeledes vil de høje priser formentlig bevirke, at det kun er personer med en stabil og relativt høj indkomst, som benytter denne datingside. På den måde kan man argumentere for, at prisen faktisk reflekterer den målgruppe, Academic Singles går efter. 

Det gode

Det dårlige

Type
Almindelig dating

Antal brugere
ca. 19 millioner

Primær aldersgruppe
25-65 årige

Fra

399 kr.

pr. måned

Be2
Datingside med smart matchmaking

Det er langt fra os alle, som er klar over, hvad vi leder efter hos en partner. For at forstå hvem din ideelle partner er, skal du blandt andet have et et ret indgående kendskab til dig selv.

Den nødvendige selvindsigt kan dog være svær at opnå på egen hånd, og det er lige præcis her, Be2 kommer ind i billedet. 

Få skræddersyede partnerforslag

Hos Be2 skal du svare på en lang række spørgsmål, når du opretter en profil. Disse spørgsmål bruges til at tegne en personlighedsprofil af dig, som herefter benyttes af en avanceret matchalgoritme til at udpege potentielle partnere for dig.

Helt konkret kan du trykke dig ind på ‘Partnerforslag’, hvor du finder de profiler, som passer bedst til dig. Du kan dog også benytte sidens søgefunktion og på den måde selv gå på opdagelse i brugerbasen med henblik på at finde interessante profiler. 

Vælger du manuelt at søge efter potentielle partnere, får du dog også assistance af matchalgoritmen, da denne ved hver profil, du besøger, viser et tal mellem 1 og 150, som indikerer, hvor godt et personlighedsmæssigt match du er med profilen, du visiterer. 

Verdensomspændende datingservice

Be2 er til stede i 37 lande og har imponerende 19 millioner medlemmer på verdensplan. I Danmark er brugerbasen dog ikke enorm, hvorfor du vil støde på et markant højere aktivitetsniveau hos eksempelvis Single.dk og Dating.dk.

Det gode

Det dårlige

Type
Gratis dating

Antal brugere
40.000

Primær aldersgruppe
20-45 årige

Fra

53 kr.

pr. måned

MitDating
Dansk datingside som kan benyttes gratis 

Mit Dating screenshot

Udvalget af gratis datingsider i Danmark er ret begrænset, hvilket måske skyldes, at det er svært at konkurrere mere de større betalings-datingsider, fordi disse har mere kapital til annoncering og udvikling af deres platform.

En enkelt gratis datingside – i hvert fald gratis langt henad vejen – har dog formået at bide sig fast i markedet, 

Datingsiden, der er tale om, er MitDating, hvor både oprettelsen samt muligheden for at skrive til andre brugere er fuldstændigt gratis. Der er tilmed ingen irriterende reklamer, som forstyrrer.

Brugeroplevelsen kunne være bedre

Til gengæld kan man godt mærke, at MitDating ikke har de største økonomiske muskler, for en investering i brugeroplevelsen er i vores øjne ret tiltrængt. Graden af brugervenlighed er nemlig – i vores øjne – ikke helt på niveau med den grad af brugervenlighed, de fleste andre datingsider, som du finder i vores oversigt, byder på.

Byder på et par fine funktioner

Selvom MitDating.dk måske ikke byder på den lækreste brugerflade, der findes, fortjener sitet trods alt stadigvæk ros for at byde på en række fine, sjove og gode funktioner, heriblandt en Tinder-lignende funktion kaldet ‘Udforsk’, hvor du bliver præsenteret for en række profiler – en ad gangen – som du enten kan ignorere eller vise interesse for.

Det gode

Det dårlige

Dating sider FAQ

Hvilken datingside er bedst?

Herunder følger en rangeret oversigt over de – i vores øjne – 14 bedste dating sider. Hver datingside er efterfulgt af en parentes, hvor den samlede karakter fremgår.

 1. Dating.dk (8,9)
 2. Single.dk (8,8)
 3. Match.com (8,7)
 4. Senior.dk (8,6)
 5. Scor.dk (8,4)
 6. PartnerMedNiveau (8,1)
 7. Singles50 (7,9)
 8. C-Date (7,7)
 9. Dating40plus (7,5)
 10. Victoria Milan (7,3)
 11. Dating30plus (7,2)
 12. Academic Singles (7,2)
 13. Be2 (7,0)
 14. MitDating (7,0)

Hvilken datingside er mest seriøs?

Dating.dk, Single.dk og PartnerMedNiveau er blandt de mest seriøse dating sider i Danmark. 

Alle tre henvender sig til singler med seriøse intentioner, og du kan således være temmelig sikker på, at de fleste af brugerne på disse sider tager online dating alvorligt. 

Hvad koster det at oprette sig på en datingside?

Det er gratis at oprette sig på langt de fleste dating sider. Dog vil du i mange tilfælde være nødt til at betale, hvis du vil have adgang til basale funktioner som eksempelvis at sende beskeder til andre brugere. 

Et betalt medlemskab på en datingside kan svinge meget i pris, men kigger vi på vores 14 anbefalinger, er prisspændet fra 53 kr./md. for den billigste og op til 399 kr./md. for den dyreste datingside.

Hvilke datingsider er mest populære?

Det er lidt svært at svare på, hvilke datingsider der er de mest populære, da svaret kan påvirkes af spørgerens definition af ‘populær’.

Hvis ‘ de mest populære datingsider’ defineres som de datingsider med flest medlemmer, så er de mest populære danske datingsider Dating.dk og Single.dk, men ‘de mest populære datingsider’ kan jo også defineres som værende de sider, der hædres med de bedste anmeldelser, og som får flest rosende ord med på vejen. I så fald er det umiddelbart Dating.dk, der er Danmarks mest populære datingside, men det vil dog være noget, som man vil kunne diskutere i lang, lang tid.

Hvilken datingside var Danmarks første?

Den første danske datingside, der blev lanceret, findes stadigvæk den dag i dag. Det var – og er – nemlig Dating.dk.

Dette site blev tilgængeligt for danskerne i 1998, og allerede året efter, altså i 1999, fik Dating.dk selskab på det store internet af Single.dk.

Noget tyder på, at det kan betale sig at være ‘first-movers’ inden for online dating, for i dag er Dating.dk og Single.dk de mest populære danske datingsider målt på antallet af medlemmer.

Hvad så globalt set?

Hvis Dating.dk skulle have været ikke blot Danmarks, men verdens første datingside, skulle Dating.dk have været lanceret tre år tidligere, end Dating.dk blev lanceret. 

Verdens første dating site blev nemlig – ifølge langt de fleste kilder, vi er stødt på – lanceret i 1995. Sitet bar navnet Match.com, og hvis du var vågen, da du tjekkede vores oversigt lidt længere oppe, bemærkede du formentlig, at Match.com også findes i dag i en dansk udgave.

Og faktisk findes Match.com ikke blot i en dansk udgave. Match.com findes nemlig i mere end 20 forskellige lande, hvilket – ligesom Dating.dk’s og Single.dk’s historier – indikerer, at det ikke har været tosset at være ‘first-mover’ inden for online dating.

Hvor mange finder kærligheden online?

I skrivende stund er der desværre ikke synderligt megen data omkring, hvor mange danskere der dater online, og hvor mange der lykkes med at finde kærligheden via en datingside eller en datingapp.

Noget af det, der dukker op, når man søger efter svar på Google, er en DR-artikel fra 2014, hvor sociolog Casper Høeg Radil medvirker.

I denne artikel fortalte Casper Høeg Radil blandt andet, at han havde en forventning om, at 700.000 danskere i 2014 aktivt søgte en kæreste, og at hele 500.000 af disse blandt andet søgte via en eller flere online datingtjenester.

Siden 2014 er der kommer endnu flere datingtjenester til, og det er sandsynligt, at særligt Tinders fremkomst og udbredelse har animeret endnu flere danskere til at give online dating et skud i dag end i 2014.

Når det kommer til, hvor mange par der finder sammen via en online datingtjeneste, har vi desværre ikke været i stand til at finde nogen danske tal overhovedet, som kan gøre os klogere på det område.

Til gengæld har vi fundet en række udenlandske undersøgelser, som kaster lys over feltet. En af disse undersøgelser er fra 2019 og blev udført af mediet The Knot.

I denne forlyder det, at hele 22 % af alle par indleder deres relation online.

Derudover findes der en række forskellige undersøgelser, der antyder, at de par, der finder hinanden online, og som senere lader sig gifte, har statistisk større sandsynlighed for at undgå en skilsmisse end par, hvis relation indledes offline.

Hvilken datingside skal du vælge?

Det er umuligt for os at svare entydigt på, hvilken datingside du skal vælge, da svaret på dette spørgsmål vil være betinget af dine præferencer og dit formål med oprettelsen på en datingtjeneste.

Derfor er det vigtigt, at du først og fremmest får afklaret, hvad du egentlig ønsker at opnå ved at oprette dig på en datingtjeneste.

Ønsker du at finde en kæreste? Eller ønsker du at finde sexpartnere? Det kan også være, at du blot ønsker at fordrive tiden og få lidt anerkendelse?

Hvis du ønsker at finde en kæreste, er disse sider gode…

Hvis du ønsker at finde en kæreste, bør du vælge en datingside, der kendetegnes ved at tiltrække seriøse brugere. 

Sådanne sider findes der heldigvis en del af. Et par muligheder er Dating.dk, Single.dk, PartnerMedNiveau.dk og Senior.dk.

Søger du sexpartnere, skal du give en af disse sider chancen…

Er dit mål ikke at finde din store kærlighed, men i stedet at finde en eller flere partnere til frække dates, bør du orientere dig mod de mere frække datingsider. Her er tre oplagte muligheder C-date, Victoria Milan og Scor.dk.

Din alder kan spille en rolle

Din alder kan sagtens spille en rolle for, hvilken datingside du bør vælge, da en række datingsider specifikt er målrettet afgrænsede aldersgrupper. 

Er du over 50 år, vil du formentlig gerne date folk i samme alder, og hvis det er tilfældet, kan du med fordel orientere dig imod seniordatingsiderne. På disse vil du nemlig undgå at støde ind i en masse unge mennesker.

I Danmark findes der efterhånden en del forskellige seniordatingsider, så der er lidt at vælge imellem for dig. 

Et par af de mere populære i kategorien er Senior.dk og Singles50.

Findes der nogen gratis datingsider?

Som vi tidligere har været inde på, så tilbyder alle danske datingsider gratis oprettelse til nye brugere. Langt de fleste forlanger dog penge af deres brugere, hvis disse ønsker adgang til de sjove funktioner, såsom at skrive med andre og deslige.

Der findes dog nogle få datingsider, hvor du vil kunne date på et acceptabelt niveau uden at skulle opgradere din profil til en premium af slagsen.

Mitdating.dk er umiddelbart den mest oplagte side at nævne i den henseende. Via denne datingside kan du nemlig skrive og chatte med andre uden at skulle betale. Ulempen ved Mitdating.dk er dog, at denne side ikke leverer på et helt lige så højt niveau, når det kommer til aktivitetsniveau, brugervenlighed og funktionsmuligheder, som de førende danske datingsider – såsom Dating.dk og Single.dk – gør.

Kom gerne med input til, hvordan vi kan give et endnu bedre overblik

Hvis du har ideer til, hvordan vi kan forbedre vores oversigt over de bedste danske datingsider, så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os. 

Vi kan træffes på info@datinghelp.dk.

Vi håber, at du får succes med online dating

Vi håber, at ovenstående oversigt hjælper dig med at finde den – for dig – perfekte datingside.

Husk på, at du hos os finder meget mere end blot en overskuelig oversigt over de bedste danske datingsider.

Vi byder nemlig også på et utal af velskrevne artikler med tips og tricks til både online og offline dating. 

Eksempelvis kan du i vores artikelunivers blandt andet finde inspiration til, hvad du kan tale om en på en første datehvilke film der egner sig perfekt til en første date, samt hvordan du skriver den perfekte profiltekst til din datingprofil.