Spring til indhold

Dating sider ❤️
De 15 bedste dating sider i Danmark

Vi har brugt timevis på at teste og anmelde datingsider, og med afsæt i vores hårde arbejde kan vi her på siden præsentere dig for vores bud på de 15 bedste datingsider i Danmark.

Vores vurderinger er baseret på vores egen oplevelse med datingsiderne samt forbrugeranmeldelser.

Vi gør opmærksom på, at der optræder sponsorerede links her på siden.

8.9

/10

Type
Almindelig dating

Antal brugere
500.000

Kønsfordeling
52% mænd | 48% kvinder

Fra

129 kr.

pr. måned

Dating.dk
En af de ældste og største datingsider i Danmark

Dating.dk screenshot

Dating.dk har eksisteret siden 1998, hvor den som en af de første sider herhjemme introducerede danskerne for dating online. Dating.dk er ikke blot en af de absolut mest erfarne spillere på markedet, det er også den største målt på antallet af brugere.

Målgruppen for Dating.dk er alle singler, som er seriøse omkring deres søgen efter en kæreste. Den brede målgruppe samt brandets lange historie og enorme kendskabsgrad gør, at der er massevis af datingprofiler på Dating.dk, og det er fedt! 

Det er vores indtryk, at langt de fleste brugere hos Dating.dk tager dating alvorligt, men det kan ske, at man støder på en bruger eller to, som blot ønsker lidt sjov for en nat. 

Det er muligt at oprette sig som homoseksuel, men langt størstedelen af brugerne på siden er heteroseksuelle. 

Brugerfladen på Dating.dk er ren og nem at bruge, og vi havde på intet tidspunkt problemer med at finde rundt. Udover de mest gængse og nødvendige funktioner, kan du hos Dating.dk benytte ‘Singler i nærheden’-funktionen, hvor du på bedste Tinder-manér bliver præsenteret for en række profiler, som du enten skal like eller afvise.

Vi er særligt begejstrede for Match-funktionen hos Dating.dk, som hjælper dig med at vurdere, hvor godt du passer med de andre singler på siden. Samme funktion benyttes også til jævnligt at præsentere dig for nye profiler, som systemet vurderer, du er et godt match med.

Brugerne er svært begejstrede for Dating.dk, hvilket blandt andet kommer til udtryk på Trustpilot, hvor datingsiden i skrivende stund har en samlet bedømmelse på 4,4 ud af 5, hvilket ingen anden datingside i Danmark kan hamle op med.

Det gode

Det dårlige

Type
Almindelig dating

Antal brugere
380.000

Kønsfordeling
49% mænd | 51% kvinder

Fra

199 kr.

pr. måned

Single.dk
Populær datingside med plads til alle

Single.dk screenshot

Ifølge Single.dk er de den datingside i Danmark, som bringer flest singler sammen. Hvorvidt det er sandt, kan vi ikke vurdere, men baseret på vores test af datingsiden, er det ikke svært for os at tro på.

Brugervenligheden hos Single.dk er i top og det er både gratis og nemt at oprette en profil på siden. 

Med ca. 380.000 brugere er Single.dk den næststørste danske datingside – kun overgået af Dating.dk som har omkring en halv million tilmeldte. Det store udvalg af singler, hvoraf de fleste er seriøse omkring deres brug af siden, gør, at du har gode chancer for, at kvinden eller manden i dit liv venter på dig på Single.dk.

Single.dk byder på en række særlige funktioner, som gør siden unik sammenlignet med konkurrenterne. Opretter du dig på siden, får du blandt andet mulighed for at få unikke partnerforslag baseret på personlighedstests. Du vil jævnligt modtage nye partnerforslag, når du har gennemgået de gamle og nye singler kommer til. 

Hos Single.dk har du mulighed for at være anonym og kun afsløre din identitet til de brugere, du selv vælger. Hvis du benytter siden som anonym, er dit profilbillede sløret. Andre brugere kan nu anmode om at få fjernet sløringen, så de kan se dig, men du kan altid sige nej, hvis du ikke er interesseret i personen.

Det gode

Det dårlige

Type
Almindelig dating

Antal brugere
300.000

Kønsfordeling
56% mænd | 44% kvinder

Fra

79 kr.

pr. måned

Match.com
En af verdens største datingsider

Match.com screenshot

De fleste kender til Match.com, som kan bryste sig af at være en af de første og største datingsider i verden. Den populære datingside så dagens lys i 1995 i USA og har sidenhen udvidet til mere end 50 forskellige lande på 12 forskellige sprog. 

Som noget unikt kan du hos Match.com møde singler fra andre lande end blot Danmark. Som bruger på platformen kan du nemlig vælge at søge udenfor landets grænser, hvilket gør puljen af singler enorm. Det er naturligvis en smagssag, om man er villig til at rejse for en date, men hvis du er, finder du næppe en bedre datingside end Match.

Som bruger hos Match.com får du adgang til en række smarte funktioner, som både kan gøre din jagt på kærligheden sjovere og lettere.

Du kan blandt andet benytte shuffle-funktionen, hvor du bliver præsenteret for en lang række profiler, som du hurtigt kan vælge at vise interesse for eller ignorere. 

Vi er ret begejstrede for muligheden for at foretage videoopkald hos Match, fordi det gør det endnu nemmere for dig at vurdere, om du har kemi med personen i den anden ende, uden I nødvendigvis skal risikere at tage på en akavet date først.

Selvom siden kalder sig for ‘Match’ er der som udgangspunkt tale om en datingside, hvor du selv skal tage initiativ til at opstøve potentielle partnere ved hjælp af de fine søgefunktioner. Du kan dog også vælge at benytte Matchaffinity, hvor du på baggrund af dine svar på en lang række spørgsmål, får udarbejdet en personlighedstest, som herefter benyttes til at matche dig med de andre singler på siden. 

Det gode

Det dårlige

Type
Seniordating (50+)

Antal brugere
120.000

Kønsfordeling
46% mænd | 54% kvinder

Fra

69 kr.

pr. måned

Senior.dk
Danmarks største datingside for seniorer

Senior.dk Screenshot

Selvom man har taget hul på den sidste halvdel af livet, er det på ingen måde for sent at finde kærligheden. Til dette formål er Senior.dk en af de absolut bedste sider i Danmark, hvilket blandt andet skyldes den velfungerende brugerflade og de mange seriøse singler på siden.

Hos Senior.dk er samtlige brugere 50 år eller over, hvilket gør det nemt at finde jævnaldrende, hvis man selv har rundet et halvt århundrede. Med omkring 120.000 brugere er der rigeligt midaldrende singler at vælge imellem på siden. Det vil dog ikke være samtlige brugere, som er på jagt efter den næste store kærlighed, for hos Senior.dk kan man også oprette sig med henblik på at finde nye venner. 

Moderatorene hos Senior.dk knokler dagligt for at holde platformen fri for falske profiler og uønskede personer, så sikkerheden er i top på siden. Du kan derfor roligt oprette dig på denne populære datingside for seniorer uden risiko for at blive snydt af svindlere. 

Hos Senior.dk finder du ingen banebrydende funktioner, som aldrig er set før, men det er så absolut et bevidst valg, fordi datingsiden henvender sig til en målgruppe, som ikke nødvendigvis er vokset op foran en computer eller med en smartphone i hånden. Der er blevet skåret ind til benet, så de fleste kan være med, uanset hvor meget (eller lidt) erfaring man måtte have med dating på nettet.

Skulle der alligevel opstå problemer i løbet af din tid hos Senior.dk, kan du få assistance fra kundeservice, som de mange tilfredse brugere af siden giver massevis af ros for deres hjælpsomhed og venlighed.

Det gode

Det dårlige

Type
Fræk dating

Antal brugere
120.000

Kønsfordeling
60% mænd | 40% kvinder

Fra

83 kr.

pr. måned

Scor.dk
Fræk datingside med høj aktivitet 

Scor.dk screenshot

Hvis man skal tale om en hellig treenighed indenfor online dating i Danmark, kan man dårligt komme udenom Dating.dk, Single.dk og Scor.dk. Hvor de to første er stuerene, og kan betegnes som de artige børn i klassen, er Scor.dk den frække ballademager, som alle er lidt fascinerede af. 

Hos Scor.dk opretter man sig ikke for at finde sin soul mate, men snarere for at finde skøn, uforpligtende sex. Scor.dk kalder sig selv for ‘Danmarks frækkeste mødested’, og efter at have testet platformen er vi tilbøjelige til at være enige. 

Der er plads til alle hos Scor.dk; tykke, tynde, unge, gamle, singler og sågar par, som leder efter en fræk legekammarat at invitere med ind i dobbeltsengen. Fælles for alle brugerne er dog ønsket om at få en fræk oplevelse. For nogen er det nok blot at chatte frækt med de andre brugere, mens det for andre er nødvendigt at mødes og have sex. 

Der er rigeligt med aktive brugere på siden, men da der er et lille overtal af mænd hos Scor.dk, skal man som mand væbne sig med tålmodighed og være proaktiv, hvis man skal foran de mange konkurrenter i køen. Som kvinde kan man til gengæld glæde sig over, at der der er rigeligt med hankøn at vælge imellem.

Scor.dk er ikke blot en datingside – vi er faktisk mere tilbøjelige til at kalde det for et frækt socialt medie – for på siden finder du massevis af frække billeder og videoer, ligesom du kan debattere i en af de mange grupper eller tilmelde dig frække events i den virkelige verden.

Det gode

Det dårlige

Type
Seriøs dating

Antal brugere
120.000

Kønsfordeling
48% mænd | 52% kvinder

Fra

199 kr.

pr. måned

PartnerMedNiveau
Datingside for seriøse singler med niveau

Hos PartnerMedNiveau finder du ingen singler, som ikke er yderst dedikerede og seriøse omkring deres søgen efter en kæreste. 

Inden man kan få adgang til platformen – hvilket er fuldstændigt gratis – skal man svare på 88 personlige spørgsmål, hvilket snildt kan tage en halv til en hel time at komme igennem. Denne nødvendige tidsinvestering gør, at det kun er de singler, som virkelig vil det, som klarer sig igennem nåleøjet og bliver en del af platformens ca. 120.000 brugere. 

De mange personlige spørgsmål har dog ikke kun til formål at afskrække de useriøse folk, for dine svar bruges til at udarbejde en personlighedsprofil, som benyttes af en avanceret algortime til at finde potentielle matches til dig på datingsiden. Disse vil du løbende få præsenteret på din startside, så selv slipper for at søge i blandt de mange profiler på siden, men i stedet blot behøver tage kontakt.

Når du navigerer rundt på datingsiden, vil du på alle profiler kunne se et tal på mellem 1 og 100. Dette tal indikerer, hvor godt et match du er med personen, og kan være en rigtig fin rettesnor, hvis du er i tvivl om, hvem du skal henvende dig til.

Ifølge PartnerMedNiveau har omkring 65 % af brugerne på siden en akademisk uddannelse. Der er derfor gode chancer for at finde en partner, som har hovedet skruet rigtigt på.  

Det gode

Det dårlige

Type
Seniordating (50+)

Antal brugere
766.000

Kønsfordeling
43% mænd | 57% kvinder

Fra

399 kr.

pr. måned

Singles50
Seriøs datingside for voksne fra 50 år

Singles50 screenshot DK

Selvom navnet antyder, at Singles50 kun er for folk, som har rundet et havlt århundrede, er der faktisk plads til seriøse singler fra 40 år og op. Langt størstedelen af sidens brugere er dog fra 50 år og op.

Hos Singles50 finder du – udover en masse jævnaldrende og seriøse singler på jagt efter kærligheden – en ren og lækker brugerflade samt en række nyttige funktioner, som kan gøre din tid på siden mere fornøjelig og effektiv.

Du kan blandet andet få vist unikke partnerforslag, som baseret på en personlighedsanalyse vurderes som et godt match for dig. Det kræver dog, at du dedikerer en rum tid til at svare på de indledende spørgsmål, når du opretter en profil på siden. 

Partnerforslagene vil være en stor hjælp for mange, da du skal bruge mindre tid på at udse dig passende partnere og i stedet kan fokusere på at skabe en god relation til de personer, som systemet mener, du passer godt med.

Ender du med at finde en person, som du kan se dig selv med i virkeligheden, kan du med fordel aftale at foretage et videoopkald inden I mødes til en kop kaffe eller en bid brød udenfor cyberspace. Videoopkaldet kan foretages gennem Singles50’s egen platform, så du ikke behøver dele dit telefonnummer eller andre kontaktoplysninger.

Det gode

Det dårlige

Type
Fræk dating

Antal brugere
36 mio.

Kønsfordeling
48% mænd | 52% kvinder

Fra

179 kr.

pr. måned

C-Date
En af verdens største frække datingsider

c-date screenshot DK

Navnet C-Date kommer sig af ‘Casual Date’, som på dansk kan oversættes til ‘uforpligtende date’, og dette beskriver udmærket denne populære datingside, som huser mere end 36 millioner brugere på verdensplan.

Den senere tid har C-Date godt nok bevæget sig mere i retning af en klassisk datingside, hvor man opretter sig for at finde en kæreste, men efter at have testet siden kan vi meddele, at den stadig i høj grad benyttes til at finde frække dates, hvor man måske starter påklædt, men ender helt nøgen.

Fordi C-Date er en fræk datingside, hvor man opretter sig for at finde en sexpartner, er der fokus på anonymitet, så din nabo eller kasseekspedient ikke opdager, at du er aktiv på siden.

En af de metoder, som C-Date benytter for at holde brugerne anonyme, er, at profilbillederne på siden er slørede for alle ikke-betalende brugere. Du kan derfor ikke oprette dig på siden af nysgerrighed, fordi du vil se, om du kan finde nogen, du kender. For at se billeder skal du betale, og dette vil formentlig være afskrækkende for langt de fleste, som kun er på siden for at lure. 

Hos C-Date har du desuden mulighed for at foretage videoopkald med de andre brugere på siden. Videoopkald er perfekte, hvis du vil mærke, om du har kemi med en anden person, men du kan også benytte funktionen til at transmittere frække optagelser til personen i den anden ende.

Det gode

Det dårlige

Type
Seniordating (50+)

Antal brugere
25.000

Kønsfordeling
56% mænd | 44% kvinder

Fra

79 kr.

pr. måned

50plusmatch
Datingside for aktive seniorer

50plusmatch.dk screenshot

Er du over 50 år og på jagt efter kærligheden, er 50plusmatch et fornuftigt sted at lede. Du finder nemlig kun jævnaldrende på 50 eller over, så du ikke skal sortere i profiler fra unge mennesker, som du ikke har nogen interesse i. 

Desværre er aktivitetsniveauet på siden ikke imponerende højt, og brugerfladen kunne også godt trænge til en visuel opdatering, men derudover er der tale om en rigtig fin datingside, som på mange måder minder om et socialt medie.

Hos 50plusmatch får du adgang til en tidslinje, som du formentlig kender fra Facebook. På denne kan du blandt andet se, hvad de andre brugere foretager sig, og eventuelt kommentere på dette, hvis du ønsker at komme i kontakt. Derudover kan man quizze, slå beskeder op på den virtuelle opslagstavle og dele videoer med de andre brugere.

På datingsiden har man desuden implementeret en ret smart funktion, som skaberne kalder for ‘Får jeg svar?’. Med denne funktion bliver du præsenteret for en procensats på alle profilerne på siden. Procentsatsen afslører hvor stor en andel beskeder, som modparten svarer på. 

Da vi testede 50plusmatch stødte vi blandt andet på en profil med en svarprocent på 82, men også en på blot 20 %. Funktionen kan måske virke lidt unødig, men hvis man har en smule travlt, er det fint at vide hos hvilke brugere, man kan forvente at få et svar.

Det gode

Det dårlige

Type
Fræk dating

Antal brugere
250.000

Kønsfordeling
53% kvinder | 47% mænd

Fra

299 kr.

pr. måned

Victoria Milan
En af de frækkeste datingsider i Norden

Victoria Milan screenshot DK

Victoria Milan huser som udgangspunkt ikke Guds bedste børn, for datingsiden henvender sig pirmært til folk, som ønsker at indlede en affære. 

Victoria Milan benyttes dog også i højere og højere grad som en fræk datingside, hvor singler kan møde andre singler og aftale at mødes med henblik på at have fræk sex. 

På verdensplan har datingsiden omkring 9,2 millioner brugere, hvoraf omkring 250.000 af disse angiveligt er danske. Du vælger selv, om du udelukkende vil søge iblandt danske profiler, eller om du er åben for at indlede en fræk romance med en person fra et andet land. Dette klares helt simpelt, når du indtaster dine søgekriterier på siden.

Hos Victoria Milan vægter man anonymitet og sikkerhed højt, og derfor kan man som bruger vælge at verificere sin identitet, så de andre på siden kan se, at man rent faktisk er den, man udgiver sig for at være. Verificerede profiler er udstyret med et lille blåt flueben. 

Opretter du dig på datingsiden, anbefaler vi, at du er på vagt, hvis du chatter med brugere, som ikke har et blåt flueben i deres datingprofil. Der er nemlig meldinger om falske profiler hos Victoria Milan, men disse kan du undgå, hvis du udelukkende holder dig til verificerede profiler.

Leder du efter kærligheden, er Victoria Milan ikke umiddelbart stedet for dig, men drejer din søgen sig snarere om at finde en partner at hygge dig med for en aften eller to, er denne frække datingside et fint valg.

Det gode

Det dårlige

Type
Dating for 40+

Antal brugere
1 million

Kønsfordeling
57% kvinder | 43% mænd

Fra

399 kr.

pr. måned

Dating40plus
Datingside målrettet seriøse singler over 40

Dating40plus screenshot

Dating40plus er den eneste datingside i Danmark, som specifikt er målrettet 40-årige singler. Det er naturligvis muligt at finde datingprofiler på denne alder hos flere af de andre store datingsider, men hos Dating40plus får du den fordel, at brugerne alle er jævnaldrende. 

Siden er stadig relativt ny, men til trods for dette kan den alligevel prale af 1 million brugere på tværs af landegrænserne, hvilket er ret flot på så kort tid. Det betyder dog også, at det endnu ikke vælter med danskere brugere af datingsiden. Vi er dog temmelig sikre på, at det kun er et spørgsmål om tid, før Dating40plus får bidt sig godt fast i det danske datingmarked. 

Hos Dating40plus benytter man en avanceret matchalgoritme til at udregne de bedste mulige matches til lige præcis dig. Disse får du præsenteret, når du logger ind, så du har mulighed for at kigge lidt nærmere på deres profiler. Beslutter du dig for, at du vil i kontakt med et eller flere af dine matches, er det blot at sende en besked. 

Hvis du gerne vil lære en anden bruger lidt bedre at kende, inden i eventuelt aftaler at mødes uden for datingsiden, kan du benytte muligheden for at foretage videoopkald. Der er altid en risiko for, at kemien ikke helt er der, når man sidder ansigt-til-ansigt, så for at undgå en dårlig date, giver det god mening at videochatte lidt sammen på forhånd.

Det er kun betalende brugere, som kan se profilbilleder hos Dating40plus, og selvom det kan lyde som et billigt kneb til at lokke kunder i butikken, er formålet faktisk lidt et andet. Der er nemlig stort fokus på anonymitet på datingsiden, og derfor har man valgt at slørre profilbillederne for alle dem, som ikke er seriøse og villige til at betale for at bruge siden. Nysgerrige snushaner, som kun opretter sig for at lure, vil altså ikke kunne se, at du er aktiv på siden.

Det gode

Det dårlige

Type
Dating for 25+

Antal brugere
Ukendt

Kønsfordeling
51% mænd | 49% kvinder

Fra

399 kr.

pr. måned

Dating30plus
Datingside for seriøse singler på 30+

Dating30plus screenshot DK

Dating30plus er en ny spiller på det danske datingmarked, som skiller sig ud fra konkurrenterne ved at gå målrettet after yngre singler på mellem 25 og 40 år, som alle har det tilfælles, at de er klar til at slå sig ned og stifte familie.

Hos Dating30plus er brugerne klar til at træde ind i næste kapitel i deres liv, et kapitel som meget gerne må indeholde villa, Volvo og vovse. 

Ved hjælp af det smarte matchmaking-system, sørger Datingsiden for at fodre sine brugere med relevante partnerforslag. Disse er udarbejdet med afsæt i dine og de andre brugeres holdninger, værdier og personlighed. Når du får præsenteret et muligt match, vil du blandt andet få adgang til data, som viser, på hvilke områder I er ens, og hvor der måske kan opstå kontroverser.

Det velfungerende match-system gør det lettere at navigere i mængden af singler på siden, så du både kan spare tid og energi, ligesom du forhåbentligt kan øge dine chancer for at finde den helt rigtige person til lige præcis dig.

Dating30plus tilbyder videochat til sine brugere, så man har mulighed for at tale ansigt-til-ansigt med de andre på siden, inden man eventuelt aftaler at mødes i virkeligheden.

Selvom datingsiden er tiltænkt en del af befolkningen, som er velbevandret på nettet og som har styr på teknologi, er det alligevel et stort plus, at der er gjort meget ud af brugervenligheden på siden. Selv første gang du logger ind hos tjenesten, vil du relativt ubesværet kunne navigere rundt og finde de funktioner, du leder efter. 

Det gode

Det dårlige

Type
Elitedating

Antal brugere
120.000

Kønsfordeling
43% kvinder | 57% mænd

Fra

399 kr.

pr. måned

Academic Singles
Datingside for akademikere

Academic Singles screenshot DK

Hos Academic Singles finder du som udgangspunkt kun yderst seriøse singler, som har det tilfælles, at de alle har en længere uddannelse bag sig. Datingsiden henvender sig nemlig specifikt til akademikere, og selvom det er muligt at oprette sig på siden, selvom man ikke har en kandidatgrad i partikelfysik, er det som udgangspunkt kun de personer, som har været igennem uddannelsesmøllen, som finder vej til siden.

Opretter du dig på denne datingside, vil du få unikke partnerforslag, som er udvalgt med afsæt i videnskab og en personlighedstest af dig og de andre brugere på siden. Du slipper med andre ord for noget af det, som tager lang tid på en datingside; nemlig at klikke dig rundt iblandt de tusindvis af profiler på siden.

Det er gratis at oprette en profil hos Academic Singles, men et betalt medlemskab er mere eller mindre et krav, hvis du rent faktisk har planer om at komme i kontakt med andre brugere på siden. Priserne er desværre i den høje ende af skalaen, men til gengæld vil prissætningen med stor sandsynlighed betyde, at de personer som ikke er yderst seriøse, næppe finder vej ind på platformen. Ligeledes vil det formentlig bevirke, at det kun er personer med en stabil og relativt høj indkomst, som benytter denne datingside. På den måde kan man argumentere for, at prisen faktisk reflekterer den målgruppe, Academic Singles går efter. 

Det gode

Det dårlige

Type
Almindelig dating

Antal brugere
ca. 19 millioner

Kønsfordeling
43% mænd | 57% kvinder

Fra

399 kr.

pr. måned

Be2
Datingside med smart matchmaking

Det er langt fra alle af os, som er klar over, hvad vi leder efter i en partner. For at forstå hvem den ideelle partner er, skal man blandt andet have et et ret indgående kendskab til sig selv. Den nødvendige selvindsigt kan dog være svær at opnå på egen hånd, og det er lige præcis her Be2 kommer ind i billedet. 

Hos Be2 skal du svare på en lang række spørgsmål, når du opretter en datingprofil på siden. Disse spørgsmål bruges til at tegne din personlighedsprofil, som herefter benyttes af en avanceret matchalgoritme til at udpege potenitelle partnere for dig.

Du kan helt konkret trykke dig ind på ‘Partnerforslag’, hvor du finder de profiler, som passer bedst til dig. Du kan dog også benytte sidens søgefunktion, og på den måde selv gå i krig i det store udvalg af singler på siden. Her får du dog også assistance af matchalgoritmen, som ved hver profil viser et tal mellem 1 og 150. Dette tal indikerer, hvor godt et match du og modparten er. 

Når du har fundet en person, du er interesseret i, kan I udveksle et par beskeder på traditionel vis, så I kan vurdere om interessen er der. Herefter kan næste skridt være et foretage et videoopkald på platformen, så I kan se hinanden i øjnene og tale sammen, inden I overvejer at tage jeres forhold endnu et skridt videre.

Be2 er til stede i 37 lande og har imponerende 19 millioner medlemmer på verdensplan.

Det gode

Det dårlige

Type
Gratis dating

Antal brugere
40.000

Kønsfordeling
Ukendt

Fra

53 kr.

pr. måned

MitDating
Dansk datingside som kan benyttes gratis 

Mit Dating screenshot

Udvalget af gratis datingsider i Danmark er ret begrænset, hvilket måske skyldes, at det er svært at konkurrere mere de større betale datingsider, når disse har mere kapital til annoncering og udvikling af platformen. En enkelt datingside har dog formået at bide sig fast i markedet, selvom de tilbyder deres brugere at benytte siden og de vigtigste funktioner helt gratis. 

Denne datingside er MitDating, hvor både oprettelsen og muligheden for at skrive til andre brugere er fuldstændigt gratis. Der er tilmed ingen irriterende reklamer, som kan forstyrre oplevelsen på siden.

Til gengæld kan man godt mærke, at MitDating ikke har de største økonomiske muskler, for en investering i brugeroplevelsen er umiddelbart tiltrængt. Det er dog svært for alvor at være kræsen, og tager man prisen med i betragtningen, er MitDating en rigtig fin datingside.  

MitDating.dk tilbyder sine brugere en række smarte og nyttige funktioner, som med stor sandsynlighed vil gøre det nemmere for dig at finde en kæreste på siden. Du kan blandt andet vælge at svare på en lang række match-spørgsmål, hvorefter du kan se, hvor godt et match du er med de andre brugere på siden. 

Derudover kan du benytte den Tinder-lignende funktion kaldet ‘Udforsk’, hvor du bliver præsenteret for en række profiler en ad gangen, som du enten kan ignorere eller vise interesse for.

Det gode

Det dårlige

Dating sider FAQ

Hvilken datingside er bedst?

Herunder følger en rangeret oversigt over de – i vores øjne – 15 bedste dating sider. Hver datingside er efterfulgt af en parentes, hvor den samlede karakter fremgår.

 1. Dating.dk (8,9)
 2. Single.dk (8,8)
 3. Match.com (8,7)
 4. Senior.dk (8,6)
 5. Scor.dk (8,4)
 6. PartnerMedNiveau (8,1)
 7. Singles50 (7,9)
 8. C-Date (7,7)
 9. 50plusmatch (7,6)
 10. Victoria Milan (7,3)
 11. Dating40plus (7,2)
 12. Dating30plus (7,2)
 13. Academic Singles (7,2)
 14. Be2 (7,0)
 15. MitDating (7,0)

Hvilken datingside er mest seriøs?

Dating.dk, Single.dk og PartnerMedNiveau er blandt de mest seriøse dating sider i Danmark. 

Alle tre henvender sig til singler med seriøse intentioner, og du kan således være temmelig sikker på, at de fleste af brugerne på disse sider tager online dating alvorligt. 

Hvad koster det at oprette sig på en datingside?

Det er gratis at oprette sig på langt de fleste dating sider. Dog vil du i mange tilfælde være nødt til at betale, hvis du vil have adgang til basale funktioner som eksempelvis at sende beskeder til andre brugere. 

Et betalt medlemskab på en datingside kan svinge meget i pris, men kigger vi på vores 15 anbefalinger, er prisspændet fra 53 kr./md. for den billigste og op til 399 kr./md. for den dyreste datingside.

Hvilke datingsider er mest populære?

Det er lidt svært at svare på, hvilke datingsider der er de mest populære, da svaret kan påvirkes af spørgerens definition af ‘populær’.

Hvis ‘ de mest populære datingsider’ defineres som de datingsider med flest medlemmer, så er de mest populære danske datingsider Dating.dk og Single.dk, men ‘de mest populære datingsider’ kan jo også defineres som værende de sider, der hædres med de bedste anmeldelser, og som får flest rosende ord med på vejen. I så fald er det umiddelbart Dating.dk, der er Danmarks mest populære datingside, men det vil dog være noget, som man vil kunne diskutere i lang, lang tid.

Hvilken datingside var Danmarks første?

Den første danske datingside, der blev lanceret, findes stadigvæk den dag i dag. Det var – og er – nemlig Dating.dk.

Dette site blev tilgængeligt for danskerne i 1998, og allerede året efter, altså i 1999, fik Dating.dk selskab på det store internet af Single.dk.

Noget tyder på, at det kan betale sig at være ‘first-movers’ inden for online dating, for i dag er Dating.dk og Single.dk de mest populære danske datingsider målt på antallet af medlemmer.

Hvad så globalt set?

Hvis Dating.dk skulle have været ikke blot Danmarks, men verdens første datingside, skulle Dating.dk have været lanceret tre år tidligere, end Dating.dk blev lanceret. 

Verdens første dating site blev nemlig – ifølge langt de fleste kilder, vi er stødt på – lanceret i 1995. Sitet bar navnet Match.com, og hvis du var vågen, da du tjekkede vores oversigt lidt længere oppe, bemærkede du formentlig, at Match.com også findes i dag i en dansk udgave.

Og faktisk findes Match.com ikke blot i en dansk udgave. Match.com findes nemlig i mere end 20 forskellige lande, hvilket – ligesom Dating.dk’s og Single.dk’s historier – indikerer, at det ikke har været tosset at være ‘first-mover’ inden for online dating.

Hvor mange finder kærligheden online?

I skrivende stund er der desværre ikke synderligt megen data omkring, hvor mange danskere der dater online, og hvor mange der lykkes med at finde kærligheden via en datingside eller en datingapp.

Noget af det, der dukker op, når man søger efter svar på Google, er en DR-artikel fra 2014, hvor sociolog Casper Høeg Radil medvirker.

I denne artikel fortalte Casper Høeg Radil blandt andet, at han havde en forventning om, at 700.000 danskere i 2014 aktivt søgte en kæreste, og at hele 500.000 af disse blandt andet søgte via en eller flere online datingtjenester.

Siden 2014 er der kommer endnu flere datingtjenester til, og det er sandsynligt, at særligt Tinders fremkomst og udbredelse har animeret endnu flere danskere til at give online dating et skud i dag end i 2014.

Når det kommer til, hvor mange par der finder sammen via en online datingtjeneste, har vi desværre ikke været i stand til at finde nogen danske tal overhovedet, som kan gøre os klogere på det område.

Til gengæld har vi fundet en række udenlandske undersøgelser, som kaster lys over feltet. En af disse undersøgelser er fra 2019 og blev udført af mediet The Knot.

I denne forlyder det, at hele 22 % af alle par indleder deres relation online.

Derudover findes der en række forskellige undersøgelser, der antyder, at de par, der finder hinanden online, og som senere lader sig gifte, har statistisk større sandsynlighed for at undgå en skilsmisse end par, hvis relation indledes offline.

Hvilken datingside skal du vælge?

Det er umuligt for os at svare entydigt på, hvilken datingside du skal vælge, da svaret på dette spørgsmål vil være betinget af dine præferencer og dit formål med oprettelsen på en datingtjeneste.

Derfor er det vigtigt, at du først og fremmest får afklaret, hvad du egentlig ønsker at opnå ved at oprette dig på en datingtjeneste.

Ønsker du at finde en kæreste? Eller ønsker du at finde sexpartnere? Det kan også være, at du blot ønsker at fordrive tiden og få lidt anerkendelse?

Hvis du ønsker at finde en kæreste, er disse sider gode…

Hvis du ønsker at finde en kæreste, bør du vælge en datingside, der kendetegnes ved at tiltrække seriøse brugere. 

Sådanne sider findes der heldigvis en del af. Et par muligheder er Dating.dk, Single.dk, PartnerMedNiveau.dk og Senior.dk.

Søger du sexpartnere, skal du give en af disse sider chancen…

Er dit mål ikke at finde din store kærlighed, men i stedet at finde en eller flere partnere til frække dates, bør du orientere dig mod de mere frække datingsider. Her er tre oplagte muligheder C-date, Victoria Milan og Scor.dk.

Din alder kan spille en rolle

Din alder kan sagtens spille en rolle for, hvilken datingside du bør vælge, da en række datingsider specifikt er målrettet afgrænsede aldersgrupper. 

Er du over 50 år, vil du formentlig gerne date folk i samme alder, og hvis det er tilfældet, kan du med fordel orientere dig imod seniordatingsiderne. På disse vil du nemlig undgå at støde ind i en masse unge mennesker.

I Danmark findes der efterhånden en del forskellige seniordatingsider, så der er lidt at vælge imellem for dig. 

Et par af de mere populære i kategorien er Senior.dk og 50plusmatch.

Findes der nogen gratis datingsider?

Som vi tidligere har været inde på, så tilbyder alle danske datingsider gratis oprettelse til nye brugere. Langt de fleste forlanger dog penge af deres brugere, hvis disse ønsker adgang til de sjove funktioner, såsom at skrive med andre og deslige.

Der findes dog nogle få datingsider, hvor du vil kunne date på et acceptabelt niveau uden at skulle opgradere din profil til en premium af slagsen.

Mitdating.dk er umiddelbart den mest oplagte side at nævne i den henseende. Via denne datingside kan du nemlig skrive og chatte med andre uden at skulle betale. Ulempen ved Mitdating.dk er dog, at denne side ikke leverer på et helt lige så højt niveau, når det kommer til aktivitetsniveau, brugervenlighed og funktionsmuligheder, som de førende danske datingsider – såsom Dating.dk og Single.dk – gør.

Kom gerne med input til, hvordan vi kan give et endnu bedre overblik

Hvis du har ideer til, hvordan vi kan forbedre vores oversigt over de bedste danske datingsider, så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os. 

Vi kan træffes på info@datinghelp.dk.

Vi håber, at du får succes med online dating

Vi håber, at ovenstående oversigt hjælper dig med at finde den – for dig – perfekte datingside.

Husk på, at du hos os finder meget mere end blot en overskuelig oversigt over de bedste danske datingsider.

Vi byder nemlig også på et utal af velskrevne artikler med tips og tricks til både online og offline dating. 

Eksempelvis kan du i vores artikelunivers blandt andet finde inspiration til, hvad du kan tale om en på en første datehvilke film der egner sig perfekt til en første date, samt hvordan du skriver den perfekte profiltekst til din datingprofil.