Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Be2
anmeldelse

Be2 logo

Navnet ‘Be2’ kommer sig af det engelske ‘be two’, altså at være to. Netop dette er – måske ikke så overraskende – hele formålet med datingsiden, som ved hjælp af avancerede matchalgoritmer forsøger at sætte de rette singler sammen to og to. 

Be2.dk er den danske gren af en enorm datingside, som på verdensplan har mere end 19 millioner medlemmer fordelt i 37 lande. 

Men med så mange markeder at servicere, kan Be2 da leve op til forpligtelserne og levere god service til et lille land som Danmark? Det, og meget mere, har vi undersøgt i denne anmeldelse af Be2.

Type

Almindelig dating

Medlemmer

ca. 19 millioner

Kønsfordeling

43% mænd | 57% kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

7.0

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
8.0/10
Seriøsitet
8.0/10
Aktivitetsniveau
6.0/10
Priser
5.0/10
Sikkerhed
6.0/10

Det gode

Det dårlige

Priser hos Be2

1 måned
699 kr./md.
Pris i alt: 699 kr.

3 måneder
599 kr./md.
Pris i alt: 1.797 kr.

6 måneder
399 kr./md.
Pris i alt: 2.394 kr.

Vær opmærksom på, at dit medlemsskab automatisk fornyes ved udløb. Du skal opsige dit medlemskab senest 14 dage før udløb af din nuværende aftale. Du binder dig til hhv. 1, 3 eller 6 måneder ad gangen og betaler den samlede pris på én gang.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Du kan gratis oprette en profil hos Be2, så du kan teste platformen og danne sig et indtryk af, om den er tiden og pengene værd. Før eller siden kommer du nemlig til at betale, hvis du vil have noget ud af Be2, for mere eller mindre samtlige funktioner på siden er gemt væk bag en betalingsmur. 

Funktioner som gratis medlem:

  • Rediger din profil
  • Tag personlighedstest
  • Upload profilbillede
  • Se hvem der er online
  • Se kontaktforslag

Funktioner som betalende medlem:

  • Se andres profilbilleder
  • Send og læs beskeder
  • Foretag videosamtaler
  • Tilføj brugere som favoritter

Sådan opretter du en profil

Oprettelsen hos Be2 er gratis, men en smule mere tidskrævende end vi er vant til. 

Der er dog en mening med galskaben, for årsagen til den længere oprettelse er, at du skal svare på en række spørgsmål om dig selv og den partner, du håber på at møde på datingsiden.

De mange spørgsmål kommer vidt omkring, og tager lidt tid at komme igennem. Svarer du ærligt og sandfærdigt, vil det formentlig tage i omegnen af 10 minutter at oprette din profil hos Be2.

På baggrund af dine svar får du udarbejdet en personlighedsrapport. Rapporten benyttes senere til at vurdere, hvor godt et match du er med andre brugere på siden – det fortæller vi mere om senere!

Når du er færdig med din personlighedstest, skal du oplyse din email-adresse og vælge adgangskode. Herefter modtager du en email med et link, som du skal trykke på for at aktivere din nye datingprofil. 

Til sidst vil du blive bedt om at indsende et profilbillede. Det er valgfrit, om du ønsker at dele et billede af dig selv, og du kan også springe over for nu og gøre det senere, hvis du ønsker det.

Brugerne på Be2.dk

Be2 appellerer til en bred del af befolkningen og derfor finder man en hæderlig mængde brugere på siden. Vi har ikke kunne graver eksakte medlemstal op for Danmark, men med en påstået brugerdatabase på hele 19 millioner på verdensplan, er der gode chancer for, at også en del danskere har valgt at tilmelde sig platformen.

Be2 er som udgangspunkt tiltænkt heteorseksuelle singler, og du finder såldes flest af disse på siden. Det er dog muligt at erklære sig som homoseksuel under oprettelsen, så det er ikke utænkeligt, at der findes bøsser og lesbiske på siden. 

Kønsfordelingen er ganske lige, hvorfor både mænd og kvinder vil have fine forudstæninger for at finde en kæreste på dating sitet.

Antal brugere:
ca. 19 millioner på verdensplan

Målgruppe:
Seriøse singler i 37 lande

Kønsfordeling
43% mænd | 57% kvinder

Særlige funtioner

Be2 bugner ikke af særlige funktioner, men det er umiddelbart til datingsidens fordel. Det giver en mere ren og simpel brugeroplevelse, fordi du ikke farer vild i sytten forskellige og lettere ligegyldige funktioner på siden, når du forsøger at navigere rundt. 

Der er dog enkelte funktioner, som gør Be2 unik sammenlignet med de konkurrende datingsider.

Kontaktforslag

Som vi allerede har nævnt her i anmeldelsen af Be2, skal du svare på en lang række spørgsmål, når du opretter en profil på siden. Årsagen til dette er, at svarene benyttes til at konstruere en personlighedsprofil, som bruges til at vurdere din kompatibilitet med de andre singler på siden.

Når du besøger andre datingprofiler hos Be2, vil du blive præsenteret for en kompatibilitets vurdering på mellem 1 og 150.

Du kan ligeledes finde en procentvis angivelse af, hvor enig du er med de andre brugere baseret på jeres holdninger og værdier.

De avancerede matchalgortimer er hele tiden på arbejde, og sørger for at grovsortere i de mange singler på siden, så du slipper for at gøre det. I praksis betyder det, at du regelmæssigt får vist en række profiler, som algortimen har vurderet som et godt match til dig. 

Be2 kontaktforslag

Videoopkald

Det er fint at starte en eventuel romance online med at sende beskeder til hinanden, men skal du have en idé om, hvordan jeres kemi er i den virkelig verden inden i aftaler en eventuel date, kan du benytte videoopkald til både at tale med og se din potentielle partner i øjnene. 

Vi har hørt om mange eksempler på singler, som tager på date med en person, som de har haft lange og interessante samtaler med på skrift igennem en datingside, men som må konstatere, at virkeligheden er en helt anden, når de mødes i den virkelige verden.

For at du ikke bliver bombarderet med anmodninger om videosamtaler, har Be2 et krav om, at man som minimum skal udveksle et par beskeder inden. Det virker umiddelbart som en god beslutning, fordi du forhåbentlig undgår at blive ufrivilligt eksponeret for noget upassende på skærmen som fx en fremmed persons underliv.

Middelgod vurdering af Be2

Vores egen oplevelse af Be2 som datingside er ganske god, men desværre tegner der sig et knapt så rosenrødt billede af siden, hvis man læser de mange negative anmeldelser af platformen.

I skrivende stund har 557 personer anmeldt Be2 på Trustpilot, og iblandt disse har 22 % været så begejstrede, at de har givet datingsiden fem ud af fem mulige stjerner. 

Desværre har hele 76 % været så utilfredse med tjenesten, at de har efterladt blot én enkelt stjerne ud af fem. 

Be2 Trustpilot

De mange anmeldelser giver Be2 en samlet score på 3,5, hvilket resulterer i prædikatet ‘Middel’.

I det følgende vil vi dykke mere ned i, hvad folk siger om Be2.

Hvad roses Be2 for?

22 % af de mere end 550 anmeldelser er fra ellevilde brugere af platformen, hvilket står i stærk kontrast til de 76 % som finder siden decideret forfærdelig.

Det undrede os lidt, at der kan være SÅ stor uenighed om Be2’s kvaliteter, men efter at have kigget på de positive anmeldelser, har vi et bud på, hvorfor det hænger sådan sammen.

Det viser sig nemlig, at samtlige af de positive anmeldelser er fra tyske Trustpilot-profiler, som åbenbart anmelder en dansk datingside på dansk.

Vores alarmklokker begyndte hurtigt at ringe, og derfor kiggede vi nærmere på anmeldelserne fra tyskerne, hvilket kun bekræftede fornemmelsen af, at der var noget galt. Næsten samtlige af de tyske anmeldere havde kun én eneste anmeldelse knyttet til deres profil, og de af dem, som havde flere, havde alle valgt at anmelde andre datingsider, som Be2 har andel i. 

Vores umiddelbare konklusion er derfor, at de tyske anmeldelser af fra falske brugere, eller som minimum folk som er blevet opfordret til at efterlade en positiv anmeldelse af siden uden nødvendigvis at have prøvet den. 

Hvad kritiseres Be2 for?

På Trustpilot er der stor enighed om, at Be2 ikke er en god datingside.

En stor del af kritikken går på, at folk tilsyneladende ender med at betale mere for et medlemskab, end de havde forventet. Denne kritik er Be2 langt fra den eneste til at modtage, for vi har hørt det samme blive sagt om andre store og anerkendte datingsider herhjemme.

Da vi tidligere kiggede nærmere på en lignende kritik hos en anden datingside, var forklaringen helt simpelt, at folk ikke havde læst det med småt. Det samme virker umiddelbart til at være tilfældet hos Be2, hvor man får oplyst både en månedspris og en totalpris. Beløbet bliver betalt på én gang, så det er især sidstnævnte beløb, som er relevant. Desværre virker det til, at mange overser netop denne oplysning.

Derudover er der automatisk fornyelse af ens abonnement, så hvis man ikke får afmeldt sig senest 14 dage inden udløb af den nuværende aftale, vil man automatisk blive opkrævet for en ny periode.

Flere fortæller, at de har svært ved at få kontakt til kundeservice, og at det er problematisk at få afmeldt sit medlemskab hos Be2.

Be2 app

Hvis du ofte er på farten, eller bare ikke ønsker at sidde foran computeren og date online, kan du hente Be2’s datingapp. Funktionaliteten i appen er den samme som på hjemmesiden, og det er helt gratis at hente appen ned på telefonen. 

Det er ligeledes gratis at oprette en profil, men hvis du skal gøre brug af de smarte funktioner i appen, skal du have kreditkortet frem og betale for et medlemskab.

Konklusion:
Er Be2 din tid værd?

Vi er ærligt talt lidt splittede, når det kommer til Be2. På den ene side har datingsiden en masse smarte funktioner, som kan gøre det nemmere at finde den helt rigtige person at tage på date med. Brugervenligheden er også fin på siden, og de fleste brugere virker til at være seriøse. 

På den anden side har vi dog svært ved at sluge, at så mange brugere har valgt kun at give tjenesten én enkelt stjerne. Be2 er desuden iblandt de dyrere herhjemme, og selvom de også tilbyder en relativt unikt produkt, er det svært helt at forsvare, hvorfor det skal koste meget mere at benytte Be2 sammenlignet med konkurrenterne.

Det kan desværre ikke blive til en decideret anebfaling fra os, men da det er gratis at oprette sig på siden, vil vi alligevel foreslå dig at oprette en profil og teste sitet selv, så du kan danne dig dit eget indtryk.