Spring til indhold
Hjem » 5 tips til at bearbejde kærestesorger

5 tips til at bearbejde kærestesorger

5 tips til bearbejdelse af kærestesorger

At få knust sit hjerte er noget af det i livet, der gør allermest ondt. Heldigvis varer smerten ikke ved for evigt, og selvom kærestesorger skal tages alvorligt og have tid, før de går i sig selv, kan du faktisk foretage en række initiativer, hvis du ønsker at bearbejde dine kærestesorger så hurtigt og effektivt som muligt. 

Når man får knust sit hjerte, er det ikke usædvanligt, at man for en periode sanser verden i grå farver og har svært ved at få øje på livets glæder.

Tilmed er det ikke atypisk at opleve ubehagelige fysiske symptomer, såsom kvalme, ondt i maven og hovedpine. 

Medmindre man er typen, der aldrig tager nogen chancer i livet – og at gå den vej anbefaler vi på ingen måde – er det svært at gå igennem et helt liv uden på et tidspunkt at blive ramt af kærestesorger. 

Hvis du p.t. befinder dig i en fase, hvor kærestesorgerne har oversvømmet dig og dit sind med dårligdom og tristesse, så vil vi gerne minde dig om – selvom det nok er svært for dig at erkende lige nu – at med tiden forsvinder kærestesorgerne, og at du før eller siden nok skal blive glad igen.

Vi ønsker dog ikke at lyve over for dig, hvorfor vi lige så godt kan få svesken på disken og erklære, at det tager tid at komme over kærestesorger. 

Hvor lang tid det tager for dig, vides ikke, da det er forskelligt fra person til person samt fra brud til brud, hvornår lyset igen finder vej til sindet.  

Ovenpå et brud fra et menneske, man er blevet glad for, er kærestesorger uden tvivl uundgåelige, men når det er sagt, så mener vi trods alt, at man kan iværksætte en række initiativer med henblik på dels at dulme sorgerne, men også at få bearbejdet disse hurtigst muligt og mest effektivt, og vores fem bedste bud på, hvordan man mest effektivt og hensigtsmæssigt håndterer kærestesorger, præsenterer vi i de følgende afsnit. 

1) Tal med andre om dine følelser

Tal med andre om dine kærestesorger

Uanset hvad man er trist over, så hjælper det næsten altid at tale med andre om sine mørke og negative følelser. 

Derfor anbefaler vi da også dig, at du får talt med andre om dine kærestesorger, og at du får sat ord på, hvorfor du er så ked af det, som du er.

Du vil formentlig opleve, at det – at sætte ord på din sorg over for andre – mildner sorgen, og tilmed vil du sandsynligvis få noget af den omsorg, du har brug for lige nu.

Hvis du betror dig til en anden, der har en del livserfaring, er det sandsynligt, at vedkommende let vil kunne sætte sig i dit sted, da vedkommende formentlig selv har haft kærestesorger. 

Er dette tilfældet, er det ikke umuligt, at vedkommende kan give nogle tips og tricks til, hvordan han/hun kom over et slemt brud, og at disse tips og tricks kan gøre din bearbejdelsesfase bedre.

2) Undgå din ekskæreste

Hvis du virkelig ønsker at komme videre fra forlist forhold, bør du – i det omfang det er muligt – undgå at konfrontere dig selv med din ekskæreste.

Medmindre du er meget afklaret med bruddet, giver det – i vores øjne – ikke mening at vedligeholde kontakten, da du ved at gøre dette risikerer at få meget svært ved at slippe dine følelser.

Derudover kan et rigtig godt tip være at bruge ‘skjul’-funktionen på de sociale medier, så du ikke får vist din ekskærestes opslag. 

Det lyder måske som en lille ligegyldig ting, men det kan faktisk påføre dig stor smerte at blive eksponeret for opslag på de sociale medier fra din ekskæreste, da mødet med sådanne opslag formentlig vil minde dig om alt det, I havde sammen, som nu for evigt er fortid.

3) Lav en liste over alle de ting, du ikke kommer til at savne ved din ekskæreste

Når vi mennesker mister noget, så har vores hukommelse en tendens til udelukkende at fokusere på de positive minder, når vi tænker tilbage på fortiden, og sådan vil det typisk også være, når en romantisk relation afsluttes.

Men sagen er den, at ingen forhold udelukkende er en dans på roser. Selv i gode forhold er der en masse vækstpunkter, hvorfor der med garanti også vil være en masse ting ved din ekskæreste, som du ikke kommer til at savne. 

Lav meget gerne en liste over alle de dårlige vaner og irriterende træk, som irriterede dig ved din ekskæreste. 

Vi er helt sikre på, at det altid vil hjælpe dig at finde denne liste frem, når du savner ham/hende virkelig, virkelig meget. 

Listen kan med fordel laves som et bearbejdningsritual sammen med en ven eller veninde, hvor I sammen bliver enige om, at det sgu var for det bedste, at du kom ud af det forhold, og at din fremtid bliver lysere, nu hvor du er sluppet for at have det menneske i dit liv. 

4) Undgå at være meget alene

Undgå at være alene

Det er, når man er alene, at ens tanker larmer allermest, og tanker – og særligt de mørke og ubehagelige – er der nok af efter et hårdt brud.

Derfor vil du gøre dig selv en stor tjeneste ved at få kreeret en del aftaler i kalenderen. 

At ses med andre vil nemlig – udover at hjælpe dig med at abstrahere fra dit savn til din ekskæreste – minde dig om en masse af de gode ting, der er forbundet med at være single. 

5) Opret dig på en datingapp eller datingside

Tinder app

Når man har kærestesorger, kan disse mildnes med opmærksomhed fra nye bejlere. 

Derfor bør du ikke tøve med at oprette dig på en datingapp eller en datingside, hvis du døjer med kærestesorger. 

Ej heller selvom du ikke mentalt måtte være et sted, hvor du er parat til et nyt forhold.

Opret dig udelukkende for din egen skyld. For at blive mindet om, at du stadigvæk er et godt catch, og at køen af bejlere er lang, og at din ekskæreste har begået en kæmpe fejl ved at lade dig gå.