Spring til indhold
Hjem » Dater du en, der har barn/børn? Vær opmærksom på disse 7 forhold

Dater du en, der har barn/børn? Vær opmærksom på disse 7 forhold

Dater du en med barn/børn? Vær opmærksom på disse 7 ting

På et tidspunkt når man som single en alder, hvor mange potentielle dates vil have et eller flere børn. For nogle vil dette være et problem, mens andre nærmest vil se det som en velsignelse. Uanset hvilken lejr du tilhører, er der en række forhold, du bør vær opmærksom på og tage stilling til, inden du begynder at date en, der har barn, og i denne her artikel kan du læse om 7 af disse forhold.

Der er rigtig, rigtig stor forskel på, hvordan folk har det med at date en person, der har børn. 

Nogle kunne ikke i deres vildeste fantasi forestille sig at finde sammen med et menneske, hvor der følger et eller flere børn med, mens andre elsker børn så meget, at de nærmest vil se det som en positiv ting, at der følger et eller flere børn med dét at finde kærligheden. 

Hvis du grubler over, hvorvidt dét – at date et menneske, der har børn – er noget for dig, vil artiklen her kunne gøre dig klogere på netop dette.

I de følgende afsnit udpensler vi nemlig 7 centrale forhold, du bør forholde dig til, inden du hovedkulds kaster dig ud i at date et menneske, der har et eller flere børn. 

Efter at have fået indsigt i disse 7 forhold vil du stensikkert være ret afklaret omkring, hvorvidt det – at date et menneske, der har et eller flere børn – er noget for dig. 

Barnet/børnene bliver en del af dit liv, hvis forholdet udvikler sig

Familie med børn

Du skal naturligvis ikke møde din dates barn/børn med det samme, men det er klart, at du skal være indstillet på, at barnet/børnene på den ene eller anden måde vil blive en del af dit liv, hvis du ender med at finde sammen med en person, der har barn/børn. 

I den henseende er det vigtigt at gøre det klart, at det er op til dig, hvilken potentiel rolle du ønsker at spille i barnets/børnenes liv. 

Der er intet krav om, at du skal agere reserveforælder, der opdrager barnet/børnene på lige fod med barnets/børnenes rigtige forældre. En alternativ mulighed kunne i stedet sagtens være, at din rolle bliver mere a la en hyggeonkels/hyggemosters.

Uanset hvilken rolle du ønsker at spille i potentielle papbørns liv, bør denne rolle italesættes, før et forhold udvikler sig til at blive seriøst, og du introduceres for børnene. 

Får du og din flirt ikke forventningsafstemt din rolle, vil dette nemlig sagtens kunne give anledning til problemer. 

Du slipper næppe for at møde en ekskæreste

De børn, som din flirt har, er næppe blevet leveret med storken. De har naturligvis både en far og en mor, og medmindre den ene part ikke længere har noget som helst med børnene at gøre eller på tragisk vis er gået bort, så slipper du næppe for jævnligt at møde en ekskæreste, hvis du involverer dig i et forhold med en person med barn/børn.

For nogle vil det ikke være noget som helst problem jævnligt at blive konfronteret med en ekskæreste, mens andre utvivlsomt vil have det lidt stramt med dette. 

Hvis du på forhånd ved, at du vil hade at hyppigt skulle konfronteres med en flirts ekskæreste, bør du måske undlade at date personer med barn/børn. 

Du skal være et forbillede

Uanset hvilken rolle du ender med at spille i det potentielle forhold, der involverer børn, skal du være afklaret omkring, at du er nødt til at agere et forbillede i et eller andet omfang. 

Det skylder man ganske enkelt de(t) barn/børn, der hverken selv har valgt at blive født, eller at deres forældre skulle gå fra hinanden og finde nye partnere. 

Der er mange forskellige måder at agere forbillede på, men som minimum mener vi, at du bør forsøge at udvise ansvarlighed og modenhed, når du er i selskab med barnet/børnene. 

Det er vigtigt, at du ikke taber sutten foran børnene og opfører dig som et umodent barn, der råber og skriger af andre mennesker eksempelvis. Den slags adfærd kan nemlig anspore barnet/børnene til en lignende adfærd.

Du kan maksimalt blive næstvigtigst

Stort set alle, der har børn, vil hævde, at det vigtigste i deres liv netop er deres børn.

Derfor skal du også være indstillet på, at du maksimalt vil kunne blive det næstvigtigste menneske i din kommende kærestes liv, hvis han/hun har et eller flere børn.

Flere konflikter i hjemmet er uundgåeligt

Der vil altid være konflikter i et forhold, og det siger næsten sig selv, at der vil være endnu flere konflikter i et forhold, der involverer et eller flere børn.

Dette hænger naturligvis sammen med, at børn kan være fuldstændig umulige og provokerende på måder, du nærmest ikke kan forestille dig. 

Er der tale om små børn, vil disse formentlig også påvirke din nattesøvn negativt, hvilket selvsagt ikke vil øge din tålmodighed, hvorfor eskalerende konflikter ofte er hyppige i forhold, der involverer småbørn. 

Større ansvar

Uanset hvilken rolle du ender med at spille for potentielle papbørn, så vil dit ansvar i et forhold, der involverer børn, altid være større i et forhold, der ikke involverer børn. 

Ligeledes vil din frihed være mere begrænset, hvis du ender i et forhold, der involverer børn, da du ikke vil kunne tillade dig at tænke og agere lige så egoistisk, som du vil kunne, hvis du udelukkende skulle stå til regnskab over for dig selv og en kæreste.

Børn giver SÅ meget

Børn giver så meget

Vores hidtidige udlægning af de forhold, du skal være opmærksom på, hvis du involverer dig i et forhold, der involverer børn, kan godt antyde, at et eller flere børn altid vil være en stor byrde, men dette er på ingen måde tilfældet.

Der er naturligvis ingen tvivl om, at det i perioder er rigtig, rigtig hårdt at være i et forhold, der involverer børn, og det gælder, uanset om disse børn biologisk set er ens egne eller ej.

Men når det er sagt, vil børn i mange momenter også føles som en kæmpe velsignelse og gave. 

Lige så rasende og frustreret et barn kan gøre dig med sin provokerende og flabede adfærd, lige så lykkelig vil selvsamme barn kunne gøre dig i perioder, hvor barnet udviser glæde, kærlighed, taknemmelighed og lignende positive følelser.