Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Dating.dk
anmeldelse

Dating.dk logo

Dating.dk er ikke blot den største datingside herhjemme, hvis man måler på antallet af brugere, det er også en af de sider, som har hjulpet danskerne med at finde kærligheden i længest tid. 

Hjemmesiden har været aktiv siden 1998, og de nu mere end 20 år erfaring kan i dén grad mærkes, når man navigerer rundt på siden, som både er pæn og ganske brugervenlig. Du finder desuden ikke en dansk datingside med flere brugere end hos Dating.dk.

Vi har gået datingsiden efter i sømmene, og i det følgende vil vi præsentere dig for vores ærlige vurdering af Dating.dk.

Type

Almindelig dating

Medlemmer

500.000

Kønsfordeling

52 % mænd | 48 % kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

8.9

Brugervenlighed
8.5/10
Funktioner
9.0/10
Seriøsitet
9.0/10
Aktivitetsniveau
10/10
Priser
8.5/10
Sikkerhed
8.5/10

Det gode

Det dårlige

Priser hos Dating.dk

1 måned
129 kr./md.
Pris i alt: 129 kr.

3 måneder
29 kr. første måned herefter 129 kr./md.
Pris i alt: 287 kr.

1 måned*
239 kr./md.
Pris i alt: 239 kr.

*Dating.dk tilbyder to typer medlemskaber af begge 1 måneds varighed. Når den ene er dyrere, er det fordi denne er uden automatisk fornyelse af abonnement.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Det er helt gratis at oprette en profil hos Dating.dk, men skal du have noget ud af din tid på datingsiden, bliver du nødt til at betale for et medlemskab. Du vil eksempelvis ikke have mulighed for at sende beskeder til andre brugere, hvis du er gratis medlem. 

Funktioner som gratis medlem:

 • Søg blandt profiler
 • Benytte match-system
 • Besøge andre profiler og vise interesse for disse
 • Deltage i events
 • Udfylde din datingprofil
 • Benytte Dating.dk’s app
 • Benytte ‘Singler i nærheden’

Funktioner som betalende medlem:

 • Læs og besvar beskeder fra andre brugere
 • Se hvem der har besøgt din datingprofil
 • Se hvem der har vist interesse for dig
 • Se hvem du er blevet matchet med
 • Bliv vist oftere i andre brugeres søgeresultater
 • Se hvornår dine beskeder er blevet læst

Sådan opretter du en profil

Det er ganske nemt og hurtigt at oprette en profil hos Dating.dk.

For at oprette dig, skal du først angive dit køn, og hvilket køn du søger. Herefter skal du oplyse, hvor i landet du befinder dig og angive din fødselsdato, så systemet kan udregne din alder (og senere præsentere dig for dit horoskop, hvis dette har din interesse).

Hernæst skal du indtaste dit fornavn, vælge en adgangskode, uploade et profilbillede (valgfrit) og slutteligt angive din mailadresse og acceptere virksomhedens betingelser for brug af siden.

Når dette er gjort, vil du kort herefter modtage en mail med et link, som du skal benytte til at validere din profil. Du kan godt benytte datingsiden uden at bekræfte din mailadresse, men du risikerer, at din konto bliver lukket.

Brugerne på Dating.dk

Dating.dk er en bred datingside i den forstand, at den som udgangspunkt appellerer til alle, som er seriøse omkring deres jagt på en kæreste. Det betyder, at du ikke finder mange singler, som kun er på jagt efter et one night stand, men i stedet massevis af brugere, som håber på at indlede et længerevarende forhold. 

At datingsiden er henvendt til de fleste, kan også ses i det ganske imponerende medlemsantal på 500.000 brugere. Iblandt den halve million profiler finder du en ret ligelig kønsfordeling. Omkring 52 % af brugerne er mænd og 48 % er kvinder.

Dating.dk henvender sig ikke specifikt til homoseksuelle danskere, men der er alligevel en del brugere, som er på jagt efter en partner af samme køn. Du kan derfor sagtens give Dating.dk chancen, hvis du er bøsse eller lesbisk. Når du opretter en profil på siden, kan du tilmed angive, at du bøde søger kvinder og mænd, så der er også plads til biseksuelle brugere på siden.

Antal brugere:

500.000

Målgruppe:

Seriøse singler

Kønsfordeling:

52 % mænd | 48 % kvinder

Kontaktmuligheder

Hos Dating.dk er der flere muligheder for at komme i kontakt med andre brugere. 

Du kan blandt andet vælge at gå den traditionelle vej og benytte sidens velfungerende søgefunktion, hvor du kan indstille søgekriterier, og herefter sende en eller flere beskeder til de singler, som falder i din smag. 

Hvis du finder en anden bruger, som du er interesseret i, behøver du ikke nødvendigvis sende en besked til vedkommende. I stedet kan du vælge at vise interesse ved at trykke på hjertet i bunden af siden. Herefter vil personen modtage besked om, at du er interesseret. 

Du kan også lade datingsiden gøre det hårde arbejde for dig og i stedet få foreslået profiler, som siden vurderer, vil falde i din smag. Hvordan dette fungerer, fortæller vi mere om lidt senere.

Særlige funtioner

Hos Dating.dk får du adgang til alle nødvendige funktioner, så du kan finde kærligheden på hjemmesiden. Du kan sende beskeder, søge blandt profiler på siden og redigere din datingprofil, så den fremstår attraktiv.

Du får dog også mulighed for at benytte en række smarte funktioner, som kan gøre jagten på din soul mate endnu nemmere. Disse vil vi kaste lys over i det følgende.

Singler i nærheden

En af de smarte funktioner, som er tilgængelig for brugere hos Dating.dk, er ‘Singler i nærheden’. Her bliver du præsenteret for en række singler, som befinder sig i en overkommelig afstand fra dig. 

‘Singler i nærheden’ fungerer lidt på samme måde som den populære datingapp Tinder, hvor du bliver præsenteret for en række profilbilleder, som du så enten kan vise interesse for eller ignorere.

Denne form for dating kan måske virke en smule overfladisk, fordi du træffer en beslutning på baggrund af de andre brugeres udseende, men det er jo som bekendt det ydre, som tænder i første omgang. Når kontakten er oprettet, får du rig mulighed for at skrive med personen, så du kan vurdere, om det indre passer med det tiltrækkende ydre.

Billedet er sløret af os af hensyn til personens anonymitet

Match-funktion

Hvis du ønsker det, kan du få lidt assistance fra algoritmerne hos Dating.dk, som kan hjælpe dig med at vurdere, om du er et godt match med en anden bruger på siden. 

For at benytte match-funktionen skal du svare på en række spørgsmål, som herefter sammenlignes med de svar, den anden bruger har givet. Når du har givet dine svar, vil du ganske kort herefter blive præsenteret for en række profiler, som algoritmen vurderer, passer godt til dig. 

Dine svar vil ligeledes blive brugt til at vurdere, hvor godt et match du er med en given person, når du besøger deres profil. Med afsæt i jeres svar, vil du blive vist en procentsats, som indikerer, hvor godt et match I er. 

Dating.dk match

Fremragende anmeldelser fra brugerne

For at få en idé om, hvad andre synes om Dating.dk, har vi været forbi Trustpilot, hvor der ikke er meget andet end rosende ord til datingsiden.

I skrivende stund har 3.148 personer givet en anmeldelse af Dating.dk på Trustpilot, og af disse har 55 % kvitteret med 5 stjerner ud af 5 mulige. 33 % har givet 4 stjerner og de resterende 12 % er mindre tilfredse, hvorfor de har kvitteret med 3 stjerner eller derunder. 

Stemmerne resulterer i en samlet score på 4,4 og giver dermed prædikatet ‘Fremragende’. 

Dating.dk Trustpilot

Vi har brugt rigtigt, rigtigt mange timer på at gå diverse datingsider efter i sømmene, og vi har sjældent set så gode anmeldelser, som Dating.dk har fået, så vi tøver ikke med at kalde denne datingside for helt unik, når det kommer til kundepleje. 

Hvad roses Dating.dk for?

Der er, som sagt, massevis af ros til Dating.dk. Flere brugere fortæller, at der er tale om en yderst seriøs datingside, som tilmed er nem at bruge. Mange fortæller, at det er gået både let og hurtigt med at få kontakt til andre singler på siden.

Der er også ros til supportmedarbejderne, som er hurtige til at svare. En anmelder skriver følgende om medarbejderne hos Dating.dk:

Hvad kritiseres Dating.dk for?

6 % af de mere end 3.000 anmeldelser af datingsiden er på blot én enkelt stjerne ud af fem mulige, og for bedre at forstå, hvad der har gjort folk så utilfredse, har vi kigget nærmere på netop disse anmeldelser.

Efter at have gennemgået de relativt få anmeldelser fra utilfredse brugere, kan vi meddele, at der i langt, langt de fleste tilfælde ikke rigtigt er hold i kritikken, som datingsiden modtager. Oplevelsen af tjenesten er naturligvis subjektiv – det anerkender vi – men noget af kritikken går blandt andet på, at enkelte brugere ikke modtager svar på deres henvendelser til singlekvinder på siden, hvilket man næppe kan klandre udbyderen af tjenesten for.

Et validt kritikpunkt, som vi er stødt på et par gange, er, at der findes inaktive og måske endda falske profiler på siden. Dating.dk fortæller selv, at de forsøger på at fjerne disse, men det er tilsyneladende en kamp, som ikke helt kan vindes.

Dating.dk app

Hvis du gerne vil date, når du er på farten, eller bare ikke gider sidde foran en computer, kan du benytte den yderst velfungerende datingapp, som Dating.dk står bag.

Appen er helt gratis at hente og benytte, men ligesom på hjemmesiden, skal du betale for et medlemskab, hvis du skal have mulighed for at komme i kontakt med de andre brugere i appen.

Dating.dk app

Dating.dk FAQ

Dating.dk blev stiftet i 1998 af Morten Wagner og Peter Johan Sønderby-Wagner. Sidstnævnte solgte sin andel i 2018, og i dag er Dating.dk en del af Freeway-koncernen.

Dating.dk koster 129 kr. om måneden, men tilbyder af og til rabatter, hvis man binder sig til et medlemskab i en længere periode.

Den grønne prik viser, om en bruger er online lige nu. 

Hvordan du sletter din profil, afhænger af, om du benytter hjemmesiden eller appen. 

For at slette din profil på hjemmesiden skal du:

 1. Trykke på ‘Min profil‘ i menuen til venstre.
 2. Tryk herefter på ‘Rediger profil
 3. Tryk på ‘Indstillinger‘ i menuen på siden.
 4. Nederst på siden finder du knappen ‘Slet min profil‘, som du skal trykke på.
 5. Herefter skal du bekræfte, at du virkelig vil slette din profil. Du har også mulighed for at fortælle, hvorfor du vil slette din profil, men dette er valgfrit.

For at slette din profil i appen skal du:

 1. Tryk på menuen øverst til venstre og vælg ‘Rediger profil
 2. Tryk på ‘Indstillinger
 3. Scroll ned til bunden af siden og tryk på ‘Slet min profil

Ja, du kan godt være anonym på Dating.dk

Du vælger selv, hvor mange oplysninger du vil dele med de andre brugere på datingsiden. Du kan ligeledes undlade at uploade et profilbillede, så folk ikke kan genkende dig. 

Hvis du er seriøs omkring din jagt på kærligheden, anbefaler vi dog ikke, at du er anonym. Langt de fleste vil gå i en bue udenom din profil, hvis de føler, at du gemmer dig, og ikke viser hvem du er.

Dating.dk er ejet af Freeway-koncernen, og denne er ejet af far og søn, som begge hedder Morten Wagner. Mia Wagner, datter og søster, er direktør i virksomheden.

Det er gratis at oprette en datingprofil hos Dating.dk.

Du kan dog ikke sende beskeder til andre brugere, medmindre du betaler for et medlemskab.

Konklusion:
Er Dating.dk din tid værd?

Vi tøver ikke med at anbefale Dating.dk til alle, som er seriøse i deres jagt på en kæreste. Selve datingplatformen er ikke blot velfungerende og relativt prisvenlig, den huser også markedets største samling af singler, hvilket øger dine chancer for et perfekt match.

Dating.dk tilbyder alle fundamentale funktioner, som er påkrævede, men også en række yderligere features, som kan hjælpe dig på vej mod kærligheden. 

Kigger man på Trustpilot, er brugerne af datingsiden temmelig enige om, at Dating.dk er et fremragende dating site. Hele 88 % af de merre end 3.000 anmeldelser er således på fire og fem stjerner ud af fem.