Spring til indhold
Hjem » Er Tinder kun for singler?

Er Tinder kun for singler?

Tinder app

Tinder er umiddelbart den mest populære datingapp i Danmark målt på antallet af brugere, men er Tinder udelukkende for singler? Det spørgsmål belyser vi i artiklen her.

Om sig selv skriver Tinder blandt andet følgende på deres hjemmeside:

“Tinder er vokset til at blive verdens mest populære app for alle, der gerne vil møde nye mennesker. Tinder åbner en hel verden af muligheder for sine brugere.”

Tinder definerer dermed sig selv ganske bredt og hævder ikke umiddelbart udelukkende at være en datingapp for singler.

Dog vil vi gætte på, at langt de fleste danskere vil definere Tinder som værende en datingapp og en platform, der primært huser singler, der leder efter et forhold, sexpartnere eller lignende. 

Har man været på Tinder, ved man dog også, at appen blandt andet også benyttes af nogle få par, som søger folk, der er friske på at indgå i en trekant. Ligeledes hænder det da også, at man støder på en profil, hvor det i profilteksten afsløres, at vedkommende allerede befinder sig i et forhold.

Ydermere vil det på ingen måde undrer os, hvis en del Tinder-brugere er i et forhold uden at gøre opmærksom på dette.

De mest depraverede vil formentlig oprette sig med henblik på at finde affærer, mens andre blot vil gøre det, fordi de synes, det er sjovt at være på appen, og fordi det er en måde, hvorpå de kan få bekræftelse. 

Studie fra 2015 antyder, at der er mange ikke-singler på Tinder

Overrasket kvinde

Der er desværre ikke lavet nogen nyere studier omkring, hvor mange af Tinders brugere der befinder sig i et forhold. Hvis der er, har vi i hvert fald ikke været i stand til at finde disse studier.

Til gengæld har vi været i stand til at finde et studie fra 2015, som Jyllands-Posten og en række andre større medier refererede til, da dette var nypubliceret, og vi må ærligt tilstå, at tallene fra dette studie overrasker os og udfordrer vores generelle fordomme om Tinder.

I studiet hævdes det nemlig, at hele 42 % af brugerne på Tinder allerede er i et forhold, og at to tredjedele af disse 42 % er gift. 

Undersøgelsen viser ligeledes, at Tinder særligt har godt fat i de unge, da 85 % af den samlede brugerbase befinder sig i aldersintervallet 18-34 år, hvilket overrasker os noget mindre, end at der tilsyneladende er en rigtig stor del af Tinders brugerbase, som består af folk, der allerede er i et parforhold. Vi vidste bestemt godt, at Tinder ikke udelukkende var for singler, men det overrasker os, hvis andelen af ikke-singler er så stor, som det antydes i studiet.