Spring til indhold
Hjem » 5 gode film til første date

5 gode film til første date

gode film til første date

Hvis du har en filmdate inden længe og mangler lidt inspiration til, hvad du og din date skal se, er artiklen her, lige hvad du søger. I denne kommer vi nemlig med 5 skarpe bud på film, der er ideelle som første date-film.

En populær første date-aktivitet er at se en film, og dette er næppe noget tilfælde. 

Vælger man at se en film på en date, er man nemlig dækket godt ind, hvis man ikke har så meget at snakke om med personen, man er på date med. I de perioder, hvor der ikke lige er noget at snakke om, kan man nemlig uproblematisk dedikere sig til filmen og lade dens lydside overdøve tavsheden mellem en selv og ens date. 

I vores øjne er den ideelle film til en første date en film, der underholder, er sjov, og som appellerer bredt. Ligeledes må den naturligvis meget gerne indeholde en god romantisk historie samt give anledning til gode samtaler. 

I det følgende giver vi 5 bud på film, der imødekommer, hvis ikke alle, så de fleste af ovenstående kendetegn. 

Crazy Stupid Love

Crazy Stupid Love er i vores øjne en af de absolut bedste romantiske komedier i nyere tid. 

Den er hysterisk sjov, rørende og byder på et karaktergalleri bestående af hele, afrundede figurer, som man ikke kan andet end at holde af. 

Hvis du endnu ikke har set denne film, og det samme gælder for din date, vil I næppe blive skuffede over at pege på denne. 

Dog skal du være forberedt på, at det ikke er usandsynligt, at du kommer til at knibe en tåre undervejs, hvis valget af datefilm falder på denne.

Nothing Hill

Nothing Hill er et ikonisk værk inden for romantiske komedier.

Selvom værket er blevet mere end 20 år gammelt, holder det stadigvæk i dag, hvilket skyldes, at det tager universelle op og behandler disse fortrinligt. 

Hovedrolleindehaverne er to levende legender – nemlig Julia Roberts og Hugh Grant – og deres kemi i netop denne film er helt eminent, hvilket er med til at gøre filmen fantastisk, medrivende og meget troværdig trods et til tider lidt aparte persongalleri.

Boyhood

Boyhood byder ikke på synderligt meget romantik, men til gengæld er vi sikre på, at det er en film, der vil inspirere dig og din date til en masse gode samtaler.

Filmen portrætterer nemlig på smukkeste vis overgangen fra barn til voksen, og den vil med garanti anspore dig og din date til en masse dybe tanker om jeres egen overgang fra barn til voksen og de udfordringer, der fulgte med denne periode. 

Med andre ord er det altså en film, der formentlig vil kunne anspore jer til samtaler på et stadie, der uden tvivl vil styrke jeres relation kraftigt.

Remember me

Remember me er en romantisk film med kant, hvilket i høj grad skyldes slutningen, som vi ikke ønsker at afsløre her. 

Dog kan vi godt afsløre, at den sagtens kunne bevirke, at du får brug for lommetørklæder. 

Langt henad vejen minder Remember me om en klassisk romantisk fortælling, hvilket vil sige, at den byder på søde romantiske scener, en del gode grin samt op- og nedture for det par, man følger og hepper på. 

Slutningen gør dog i vores øjne, at filmen løfter sig op til at være mere end blot en klassisk romantisk fortælling.

Afslutningens brutalitet ansporer nemlig til en form for refleksion, som man sjældent gør sig efter at have set en klassisk romantisk film. 

De urørlige

De urørlige er i vores øjne en af de bedste film, der nogensinde er lavet. På fornemmeste vis viser filmen blandt andet, hvordan de forskellige samfundslag kan lære af og inspirere hinanden. 

Ligeledes fremstiller filmen alle de udfordringer, der kan være forbundet med at have en handicap, når man mere end noget andet ønsker et almindeligt liv med kærlighed, og hvad et sådant ellers indebærer.

Sidst, men ikke mindst er filmen hylende morsom og byder på skuespillerpræstationer på et ekstraordinært højt niveau. 

Hvis hverken din date eller du før har set De urørlige, vil I med garanti ikke fortryde, hvis I vælger denne som jeres første date-film.