Spring til indhold
Hjem » Hvad er en god icebreaker?

Hvad er en god icebreaker?

Hvad er en god icebreaker?

Hvis det kniber for dig at starte samtaler, når du dater online, er artiklen her lige noget for dig. I denne kommer vi nemlig med en række bud på sjove, underfundige og gode icebreakers.

Nærmest uanset hvilken datingtjeneste man benytter, er det en fordel at være god til at åbne samtaler, og har man været på en app som eksempelvis Tinder, så ved man, at brugerne stiller høje krav til, hvordan en samtale åbnes. 

Nogle brugere er ligefrem så næsvise, at de i deres profiltekst skriver, at potentielle bejlere skal diske op med noget mere kreativt end blot et simpelt “hej”, hvis de ønsker svar. 

Hvis der ikke popper nogen sjove åbnere op i din hjerne, kunne du sikkert godt bruge lidt hjælp, og ved du hvad? Det skal du sgu få!

I de kommende afsnit giver vi nemlig konkrete bud på en række icebreakers, du kan bruge, når du dater online. 

Hvad med en GIF?

Uanset hvad du ønsker at kommunikere, kan du finde en GIF, der leverer varen, og langt de fleste datingtjenester i dag har inkorporeret muligheden for at udveksle GIFs via chatten.

Der findes rigtig mange underfundige og sjove GIFs, hvorfor det er sandsynligt, at afsendelse af sådanne vil kunne resultere i et smil, hvilket jo ikke er nogen dårlig start på en relation. 

GIFs er i øvrigt ikke blot sjove og underfundige, men også ganske effektive som icebreakers. I hvert ifølge magasinet TIME. 

Dette magasin hævder nemlig, at chancen for, at et match svarer på Tinder, stiger med 30 %, hvis man åbner samtalen med en GIF.

En banke på-joke

Banke banke på

“Banke banke på.”

“Hvem der?”

“Dea?”

“Dea hvem?”

“Dea fandeme en god idé at indlede en samtale med en banke på-joke, hvis du vil have succes på en datingtjeneste.”

Banke på-jokes er selvfølgelig ikke for alle, men rigtig mange finder den type jokes voldsomt sjove, fordi de er så platte, som de er. Og så vækker banke på-jokes altså bare ens nysgerrighed. 

Udsættes man for en banke på-joke, føler man nemlig ofte, at man er nødt til at finde ud af, hvor den ender.

Udfordringen med at bruge en banke på-joke som icebreaker kan være, hvordan man kommer videre med samtalen, når joken først er leveret, for det er ret svært at lave en naturlig overgang til et spændende samtale-emne, efter man har fået et “haha” som respons på sin platte vittighed. 

Tag udgangspunkt i de billeder, du kan se

Mange har succes med at stille spørgsmål, der relaterer sig til de billeder, som personen, der er interesse for, har smidt op på sin datingprofil.

Hvis nu du falder over en datingprofil, hvor der er mange billeder af, at vedkommende, der ejer profilen, er ude at rejse, vil en rigtig fin åbner omhandle netop det at rejse. 

Måske kan du genkende en lokation på et eller flere af billederne, og så kunne du skrive noget i stil med: “Ej, hvor fedt du har været i x. Det sted har jeg altid gerne villet besøge. Hvad var den fedeste oplevelse der?”

“Ved du, hvem du ligner?”

Svarraten på spørgsmålet “Ved du, hvem du ligner?” plejer at være rigtig høj, da dette spørgsmål vækker nysgerrigheden hos personen, der modtager det.

Typisk vil svaret på spørgsmålet være et nyt spørgsmål i stil med: “Nej, hvem?” og herfra kan man gå i mange retninger.

Nedenfor kommer vi med et par bud på, hvad du kan skrive, hvis du forsøger dig med denne strategi:

 • “En, der skal drikke en drink med mig i aften?”
 • “En, som min mor ville elske at kalde svigersøn/svigerdatter”
 • “En, jeg skal på date med senere i dag.”
 • “Mit mest interessante match.”

Fuck, marry, kill

Legen ‘fuck, marry, kill’ fungerer fortrinligt som icebreaker blandt særligt de yngre segmenter.

Hvis du ikke kender legen, så fungerer den således: Man skriver “fuck, marry, kill” og kommer med en overordnet kategori. Det kunne eksempelvis være ‘dansk politik’ eller ‘reality-stjerner’. 

Personen, der får spørgsmålet skal så tage stilling til, hvem vedkommende helst ville være sammen med seksuelt, gifte sig med samt dræbe. 

Det kan måske lyde lidt voldsomt, men som regel er legen ganske uskyldigt og effektiv til – på en kreativ måde – at fortælle lidt om, hvilke personer man synes om, og hvilke personer man ikke er så glad for inden for en given niche. 

Giv et kompliment

Det er altid dejligt at få komplimenter, hvorfor det – at give et sådant – ej heller er nogen tosset icebreaker. 

Udfordringen ved at give et kompliment som indledningskommentar i en samtale er, at man let kan blive opfattet som værende en smule cheesy, men det handler selvfølgelig meget om, hvilket kompliment man giver, og hvordan dette serveres. 

“Hvad vil du helst?”

Vores erfaring er, at sjove, skøre og sommetider også alvorlige “Hvad vil du helst?”-spørgsmål er ret så effektive som icebreakere, dels hvad angår svarraten, men også i forhold til at sætte gang i en god samtale.

Stiller du et “Hvad vil du helst?”-spørgsmål, vil du nemlig kunne bede om en uddybning på det svar, du får, og få indsigt i motiverne bag svaret og dermed lære personen, du har kontaktet, bedre at kende.

Hvis du ikke har nogen gode “Hvad vil du helst?”-spørgsmål på bedding, så fortvivl ej. 

Herunder kommer en stak, du kan bruge lige så tosset, som du har lyst til:

 • Hvad vil du helst? Undvære en arm eller et ben?
 • Hvad vil du helst? Miste din lugtesans eller altid selv lugte af ost?
 • Hvad vil du helst? Være statsminister eller samlebåndsmedarbejder?
 • Hvad vil du helst? Være skaldet eller overvægtig?
 • Hvad vil du helst? Lade din kæreste få adgang til din browserhistorik eller lade din chef få adgang?
 • Hvad vil du helst? Undvære pizza eller burger resten af dit liv?
 • Hvad vil du helst? Date en, der ligner din mor, eller date en, der ligner din far?
 • Hvad vil du helst? Skulle lyve eller tie resten af dit liv?