Spring til indhold
Hjem » Hvor finder man en kæreste?

Hvor finder man en kæreste?

Hvor finder man en kæreste?

Når man jagter kærligheden, er det på ingen måde ligegyldigt, hvilke jagtmarker man benytter. Der findes nemlig en række kontekster, platforme og sammenhænge, hvor det indiskutabelt er lettere at møde den eneste ene end andre. I artiklen her fremhæver vi de platforme og sammenhænge, hvor der som regel er størst chance for at få bid på kærlighedskrogen.

Det magiske ved kærlighed er, at den kan opstå stort set alle steder. 

Med det sagt er der dog ingen tvivl om, at der findes en række sammenhænge og platforme, hvor chancerne for at møde den eneste ene er større end vanligt, og i de kommende afsnit vil vi fremhæve de kontekster, steder samt platforme, hvor vi mener, at chancen for at møde kærligheden er allerstørst. 

Via en datingside

I dag findes der mere end tyve forskellige danske datingsider, hvorfor der stensikkert nok skal findes mindst en datingside, der er målrettet dine behov.

Når det kommer til at finde kærligheden, er den helt store fordel ved en datingside, at brugerne på en sådan – i hvert fald langt de fleste af dem – er singler, som målrettet søger en at dele tilværelsen med.

Som bemærket findes der mere end tyve forskellige datingsider i Danmark, og hver eneste side har sine unikke karakteristika.

Hvis du ønsker at øge dine chancer så meget som muligt med henblik på at finde kærligheden på en datingside, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad der kendetegner de forskellige sider og derefter tilmelde dig den side, der imødekommer dine krav og behov bedst muligt. 

I den forbindelse vil vi anbefale dig at tjekke vores oversigt over de bedste danske datingsider

Via denne kan du lynhurtigt danne dig et overblik over særtrækkene for de enkelte sider og på den måde indsnævre feltet af relevante sider for dig. 

Via en datingapp

Datingapps minder på mange måder om datingsider, hvorfor datingapps da også har en række af de samme fortrin, som datingsider har, når det kommer til at finde kærligheden.

Vores erfaring er dog, at folk, der søger kærligheden på datingsider, generelt set er lidt mere seriøse i deres jagt på kærligheden, mens mange, der benytter datingapps – og i særdeleshed Tinder – ofte er mere interesserede i løse relationer eller at blive bekræftet.

Ovenstående betyder dog ikke, at du ikke vil kunne finde kærligheden på en datingapp; vi har nemlig mødt mange lykkelige par, hvis relation blev indledt via en datingapp, så det kan bestemt lade sig gøre at finde kærligheden på en sådan. 

Hvis du kaster dig ud i at date via en datingapp, skal du dog træde varsomt og være opmærksom på, at det langt fra er sikkert, at de andre brugere har lige så noble intentioner, som du har. 

I byen

Det er ikke atypisk, at en fuldemandsscoring på sigt vil kunne udvikle sig til et længerevarende forhold. 

Dog er det heller ikke unormalt, at en fuldemandsscoring aldrig udvikler sig til mere end blot lidt hygge en enkelt aften.

Det – at score – hænger unægtelig sammen med at gå i byen, hvilket uden tvivl skyldes, at langt de fleste mennesker i byen har fået lidt at drikke og i den forbindelse sluppet deres hæmninger. Noget, der unægteligt bare gør det lettere at score.

Som udgangspunkt er det – at alkohol får en til at slippe hæmningerne – rigtig godt i forhold til at finde kærligheden, da det gør en mere imødekommende og opsøgende. 

En sideeffekt ved alkohol er dog, at ens kritiske sans mindskes, hvorfor der på ingen måde er nogen garanti for, at de personer, som ens fulde jeg, finder søde og attraktive, er de samme personer, som ens ædru jeg falder for.

Hvor om alting er, så råder vi alle og enhver til at give den gas i byen og score så meget, som de har lyst til. 

Særligt dem, der er på jagt efter kærligheden, for før eller siden bider den eneste ene måske på kærlighedskrogen under diskokuglens skær.

Via en hobby

At dyrke en hobby er ofte en god anledning til at indgå i en række fællesskaber, og via disse fællesskaber eksponeres man muligvis for en masse singler, og det er ikke umuligt, at en af disse viser sig at være ens store kærlighed.

Den helt store fordel ved at mødes om en hobby er, at man har et rigtig god udgangspunkt for en samtale, da man jo begge interesserer sig for den hobby, der nu engang danner grundlaget for mødet.

Og netop det – at have en fællesinteresse – skal man virkelig ikke kimse af i forhold til kærlighedens potentiale for at blomstre. 

Langt de fleste mennesker ønsker nemlig at finde en livspartner, som de deler en eller flere interesse(r) med, og dette ønske bliver automatisk forløst, hvis man møder sin partner via en hobby.

En række af de hobbyer, hvor chancen er særligt stor for at møde en partner, er:

  • Sport
  • Frivilligt arbejde
  • Hold i fitnesscentret
  • Madlavningskurser
  • Fagspecifikke foredrag.

Via et speeddating-arrangement

Speedating

I langt de fleste danske storbyer vil der med jævne mellemrum blive afholdt speeddating-arrangementer, som du frit kan melde dig til.

Der er fordele og ulemper ved denne dating-disciplin. 

De åbenlyse fordele er, at du møder en masse singler, og at datesene vil være så korte, at de aldrig rigtig når at blive akavede, selvom kemien ikke måtte være der.

Den åbenlyse ulempe er, at du kun har et meget begrænset tidsrum til at gøre indtryk, og det er altså bare ikke alle mennesker, der evner at vise, hvem og hvad de er på ganske få minutter. 

Via venner

Få kender dig bedre end dine venner, hvorfor de bør have ekstraordinært gode forudsætninger for at forudsige, hvilken type du vil passe godt med, og måske en eller flere af dine venner kender netop denne type?

Rigtig mange møder deres store kærlighed via deres venner, og måske er dette også løsningen for dig?

Hvis du er nået til at stadie i dit liv, hvor du godt kunne tænke dig at slå dig ned med den eneste ene, så tøv i hvert fald ikke med at udbasunere denne lyst over for dine venner, mens du antyder, at de er mere end velkomne til at introducere dig for potentielle matches i deres netværk. 

Via arbejdet

Mange mennesker bliver eksponerede over for nye bekendtskaber via arbejdet, og det er da heller ikke atypisk, at romantiske forhold indledes på en arbejdsplads.

Dog er det ikke ufarligt at indlede en romantisk relation med en kollega.

Uanset hvordan man har det i maven, er der nemlig aldrig nogen garanti for, at et forhold varer ved, til døden jer skiller, og hvis skæbnen vil, at det forhold, du indleder med en kollega, ikke holder, vil du formentlig være nødsaget til fortsat at tolerere vedkommende, da I jo er kollegaer. I nogle situationer det ikke noget problem, mens det i andre ikke vil være særligt fedt. 

Via studiet

Hvis du studerer, har du stensikkert en masse medstuderende, og måske en af disse medstuderende viser sig at være så sød, at du falder for vedkommende.

At møde kærligheden via sit studie er ikke atypisk. Dog er det – at indlede en romantisk relation med en studiekammerat – ikke helt uproblematisk af samme grund, som det ikke er uproblematisk at forelske sig i en kollega.

Går forholdet med studiekammeraten i stykker, vil I nemlig stadigvæk have jeres daglige gang sammen. I hvert fald så længe I stadigvæk studerer sammen, og sommetider er det altså bare ikke særligt sjovt at være tvunget til at tilbringe tid sammen med en ekskæreste, da der kan være en masse følelser i klemme.

På gaden

Indrømmet…

Personligt bliver jeg aldrig selv modig nok til at turde at stoppe en fremmede person på gaden og invitere vedkommende på en date eller lignende.

Dog ville jeg ønske, at jeg turde gøre den slags, for der findes ikke noget sejere og mere inspirerende end de mennesker, der tør sætte sig selv på spil, mennesker, der tør at blotte sig og tage initiativ til noget, der kan ende helt fatalt, men også helt fantastisk.

Hvis du har mere mod end mig, så ta’ chancen næste gang, du passerer en person, der udseendemæssigt appellerer voldsomt meget til din smag. 

Invitér vedkommende på en date eller spørg, om vedkommendes telefonnummer og se, hvad der sker.