Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Single.dk
anmeldelse

Single.dk har eksisteret siden 1999, og selvom der er sket en del med online dating siden da, har Single.dk formået at holde sig opdateret og aktuelle. Du mærker derfor ikke på brugerfladen, at det er mere end 20 år siden datingsiden så dagens lys for første gang.

Single.dk er en af landets absolut største datingsider målt på brugere, hvilket vidner om, at de må have fat i noget af det rigtige.

Flertallet tager sjældent fejl, men for en sikkerhedsskyld har vi selv oprettet os på Single.dk for at teste, om den er værd at bruge tid på. (SPOILER: Det er den i høj grad!) Det kan du læse meget mere om i denne anmeldelse af Single.dk

Type

Almindelig dating

Medlemmer

380.000

Kønsfordeling

49 % mænd | 51 % kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

8.8

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
9.0/10
Seriøsitet
8.5/10
Aktivitetsniveau
9.5/10
Priser
7.5/10
Sikkerhed
9/10
Single.dk screenshot

Det gode

Det dårlige

Priser hos Single.dk

Oprettelse
GRATIS
Pris i alt: 0 kr.

6 måneder*
29 kr. første måned
herefter 199 kr./md. i 5 måneder
Pris i alt: 1.024 kr.

*Du binder dig til minimum 6 måneder, hvorefter du til hver en tid kan opsige dit medlemskab.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Det er helt gratis at oprette en profil hos Single.dk, men skal du have noget ud af din tid på datingsiden, bliver du nødt til at betale for et medlemskab. Du vil eksempelvis ikke have mulighed for at sende beskeder til andre brugere, hvis du er gratis medlem. 

Funktioner som gratis medlem:

  • Søg blandt profiler
  • Benytte match-system
  • Besøge andre profiler og vise interesse for disse
  • Deltage i events
  • Udfylde din datingprofil
  • Benytte Single.dk’s app

Funktioner som betalende medlem:

  • Læs og besvar beskeder fra andre brugere
  • Se hvem der har besøgt din datingprofil
  • Se hvem der har vist interesse for dig
  • Se hvem du er blevet matchet med

Sådan opretter du en profil

Det er helt gratis at oprette en datingprofil hos Single.dk, og det kræver hverken teknisk snilde eller meget tid, før du er klar til at prøvekøre datingsiden.

Først skal du fortælle, om du er mand eller kvinde, og hvor længe du har været single. Om du vil afsløre, hvor længe du har været ledig på markedet, er helt op til dig selv, for du kan vælge at springe dette trin over.

Nu skal du indtaste din by eller dit postnummer, så Single.dk ved, hvor i landet du befinder dig. Med denne information vil systemet kunne præsentere dig for mere relevante partnerforslag, som ikke kræver 3 timers transport, fordi personen bor i den anden ende af landet.

Når adressen er på plads, skal du indtaste dit navn og herefter din fødselsdato. Datoen bruges til at udregne din alder, så du kan få vist jævnaldrende singler på siden, hvis du ønsker det.

Efter at have indtastet ovenstående oplysninger, skal du nu indsende et profilbillede, som er det foto, andre brugere ser først, når de klikker rundt på datingsiden. Gør dig derfor umage med at vælge et billede, hvor du står skarpt. Du kan, hvis du ønsker det, koble din datingprofil på Single.dk sammen med din facebookprofil og vælge et billede derfra.

For at lære dig bedre at kende og forbedre din profil og dine partnerforslag, vil du blive bedt om at vælge tre ord, som beskriver dig bedst som person. De tre ord, du vælger, vil stå i toppen af din profiltekst, så tænk dig godt om, inden du vælger! (Bare rolig – du kan sagtens ændre dem senere) Du kan springe denne del over, hvis du ønsker det, men det anbefaler vi ikke.

Til sidst vil du modtage en email i din indbakke. Denne mail indeholder et aktiveringslink, som du skal trykke på for at aktivere din profil. Så snart det er på plads, er du klar til at begynde at bruge siden.

Brugerne på Single.dk

Single.dk henvender sig til alle singler, men fordi datingsiden har en seriøs tilgang til dating, finder du som udgangspunkt ikke brugere på siden, som kun har oprettet sig med henblik på at mødes, knalde og aldrig ringe tilbage. 

Hvis du selv er seriøs omkring dating på nettet, er Single.dk et oplagt sted at indlede din søgning på en partner, men er du derimod mest af alt ude efter at finde en, som du kan have det sjovt med en enkelt aften, er dette ikke det rette sted.

Med sine omkring 380.000 medlemmer er Single.dk Danmarks næststørste datingside – kun overgået af Dating.dk, som kan prale af omkring en halv million medlemmer. Du finder derfor rigeligt med potentielle partnere på siden, og fordi kønsfordelingen er meget tæt på 50:50, er der gode chancer for at finde kærligheden, uanset om du er mand eller kvinde.

Hvis du er homoseksuel mand eller kvinde, er Single.dk ikke det rette sted at lede efter en partner, for det er ikke umiddelbart muligt at angive, at man leder efter en person af eget køn. 

Antal brugere:

380.000

Målgruppe:

Seriøse singler

Kønsfordeling:

49 % mænd | 51 % kvinder

Kontaktmuligheder

Hvis du finder en profil, som du synes, ser interessant ud, kan du tage kontakt på flere forskellige måder.

Du kan vælge den traditionelle og oplagte, hvor du sender en besked. Kan du ikke selv finde på en god åbningsbesked, får du en række forslag fra Single.dk, som du kan vælge at benytte. Vi anbefaler som udgangspunkt, at du skriver din egen besked, men denne funktion er dog alligevel fin, da den gør det lettere at oprette kontakt. 

Som alternativ til at sende en besked kan du i stedet vælge at vise interesse ved at trykke på ‘Vis interesse’-knappen på den datingprofil, du er interesseret i. Personen i den anden ende vil herefter modtage en besked om, at du er interesseret, hvilket forhåbentligt får dem til at respondere. 

Særlige funktioner

Single.dk er som udgangspunkt tiltænkt som en matchmaker – det vil sige, at du får præsenteret en række partnerforslag på baggrund af de oplsyninger, du har indtastet om dig selv. 

Du kan dog godt selv søge på profiler, men der er kun ganske få søgekriterier tilgængelige, hvorfor søgefunktionen ikke umiddelbart er argumentet for at vælge Single.dk. 

Til gengæld sørger en avanceret algoritme for at matche dig med andre singler, som du vurderes kompatibel med.

Trykker du på menupunktet ‘Match’ på datingsiden, vil du blive præsenteret for en lang række mænd eller kvinder, som algoritmen mener, du passer med. For at få det bedst mulige resultat anbefales det, at du svarer på de såkaldte ‘matchspørgsmål’.

De i alt 66 spørgsmål drejer sig om dine værdier, mål i livet, fremtidsdrømme og meget andet, og når du har fodret dine svar til algoritmen, vil du herefter få endnu mere relevante partnerforslag, 

Matchspørgsmål Single.dk

Med afsæt i dine svar til algoritmen, vil du få vurderet, hvor godt et match du potentielt er med de andre brugere på siden. 

Hvor godt et match du og en anden bruger er, angives i procent – både overordnet og indenfor forskellige områder såsom etik, livsstil, personlighed og lignende.

Blind dates

Som noget unikt kan du hos Single.dk benytte en blind date-funktion. Det betyder ikke, at du kommer på date med en, som du ikke kan se på forhånd, men i stedet at man kan holde sit profilbillede hemmeligt på siden.

Der kan være flere grunde til, at man ikke ønsker, at alle og enhver kan se ens billede hos Single.dk. Det kan helt simpelt være, at man blot synes, at online dating er en privat ting, som ikke nødvendigvis vedkommer andre eller måske der er personer på siden, som du ikke ønsker skal have kendskab til din tilstedeværelse. 

Du vil derfor kunne se på datingsiden, at der er en række profiler, hvor profilbilledet er sløret. Du kan læse brugernes navn, deres profiltekst og endda se hvor godt et match i er, men du kan altså ikke få lov til at se et billede – i hvert fald ikke uden at bede om lov først. 

Man kommer formentlig ikke på date med ret mange, hvis ikke man er villige til at vise sit ansigt, og derfor kan andre brugere anmode om at få lov til at se profilbilledet hos blind daterne.

Dette gør man helt simpelt ved at trykke på knappen med teksten ‘Spørg om mit foto’. Får du lov til at lure, vil du automatisk få besked om dette, så snart den anonyme single har givet tilladelse. 

Blind dates, single.dk

Middelgode anmeldelser

Vi har tjekket Trustpilot, for at få en idé om, hvad brugerne synes om datingsiden, og det er ikke udelukkende positive tilkendegivelser, som Single.dk modtager, kan vi afsløre.

1.612 har i skrivende stund været forbi Trustpilot og efterladt en anmeldelse af Single.dk. Af disse er hovedparten positivt stemte. 

34 % giver datingsiden fem ud af fem mulige stjerner, og 33 % giver 4 ud af fem mulige. 17 % har været så utilfredse, at de har givet den mindst mulige vurdering på blot én enkelt stjerne.

Alt i alt ender Single.dk med en samlet vurdering på 2,8, hvilket resulterer i prædikatet ‘Middel’.

Hvad roses Single.dk for?

Brugerne er især begejstrede for de flinke og hjælpsomme personer, som tager sig af kunderservice. Derudover er der flere, som nævner, at aktivitetsniveauet er højt på siden.

Den absolut bedste ros, en datinsgside kan modtage, er dog, at den har hjulpet singler med at finde kærligheden, og heldigvis for Single.dk er der adskillige af denne slags anmeldelser:

Hvad kritiseres Single.dk for?

Langt, langt størstedelen af de negative tilkendegivelser på Trustpilot drejer sig om abonnementet og betalingen af dette. Der er mange, som er overraskede over, at de har bundet sig til en given periode, når de har oprettet sig og betalt for et medlemskab. 

Hos Single.dk binder man sig rigtigt nok til 6 måneder, når man køber et medlemskab, og det fremgår desuden, at man får første måned til 29 kr., hvorefter prisen er 199 pr. måned.

Efter at have tjekket, kan vi konstatere, at Single.dk redegører for betingelserne for et medlemskab. De utilfredse brugere har derfor ikke umiddelbart en sag. Vi mener dog, at det kunne gøres endnu tydeligere, at man binder sig til et abonnement i 6 måneder, så Single.dk i fremtiden kunne undgå lignende episoder. 

Single.dk app

Hvis du ikke vil sidde foran computeren, når du skal finde din næste kæreste, kan du med fordel downloade Single.dk’s app til iOS eller Android. 

Du får adgang til de samme funktioner i appen som på hjemmesiden, men fordi det er på din telefon, kan du i princippet date nøjagtigt hvor og hvornår, du ønsker det.

Det er helt gratis at hente appen ned på telefonen, men ligesom det er tilfældet for webudgaven af Single.dk, kræver det et betalt medlemskab, hvis du skal i kontakt med de andre brugere af datingtjenesten.

Single.dk FAQ

Single.dk er en dansk datingside, som siden 1999 har faciliteret møder mellem singler. Datingsiden benytter en sofistikeret algoritme til at udregne din kompatibilitet med de andre brugere på siden og viser dig de singler, som du passer bedst med. 

Single.dk koster 199 kr. om måneden, men tilbyder i øjeblikket den første måned til 29 kr., hvorefter du binder dig til at betale den normale månedspris i 5 måneder yderligere. 

Hvad enten man har fundet kærligheden, eller blot har valgt ikke at være kunde i butikken længere, er det ganske nemt at lukke sin profil hos Single.dk.

For at slette din profil skal du først og fremmest være logget ind. Tryk på dit profilbillede i øverste højre hjørne og vælg så indstillinger i dropdown-menuen.

Herefter skal du scrolle helt ned til bunden af siden og trykke på ‘slette din profil’. Du vil nu blive ført videre til en formular, hvor du kan oplyse årsagen til, at du forlader siden. Det er naturligvis valgfrit, om ud vil dele disse oplysninger. 

Single.dk er ejet af Babel ApS.

Konklusion:
Er Single.dk din tid værd?

Vi kan uden tøven anbefale alle singler, som er seriøse omkring dating på nettet, at oprette sig hos Single.dk. 

Der er massevis af singler på siden, som du nemt kan komme i kontakt med takket være den brugervenlige platform, som ved hjælp af smarte funktioner, sørger for at matche dig med de personer, som den avancerede matchalgoritme finder relevante. 

Hvis du ikke vil sidde klistret til en computerskærm, kan du bruge Single.dk’s app, så du kan date hvor som helst og når som helst. Appen er tilgængelig til både iOS og Android.

Vi anerkender, at vurderingen af Single.dk på Trustpilot halter en smule, men efter en nærmere analyse af anmeldelserne, ser det ud til, at adskillige af de ringe tilkendegivelser beror sig på misforståelser om vilkårene for et medlemskab på siden. Single.dk bør være skapere i deres kommunikation om netop dette.

Ser man bort fra misforståelserne, er der rigtigt mange brugere, som kan berette om en behagelig tid på platformen, som tilmed har ført til flere seriøse parforhold.