Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Dating40plus
anmeldelse

Dating40plus logo

Dating40plus er en af de eneste datingsider i Danmark, som henvender sig specifikt til singler på 40 år og op. Der er derfor tale om en ret unik platform, som dog er bygget på nøjagtigt samme fundament som datingsiderne Be2 og Singles50

Hos Dating40plus får du unikke kontaktforslag baseret på din egen personlighed og dine kriterier til en potentiel partner. Denne funktion gør det væsentligt nemmere og mindre tidskrævende at finde en kæreste, da du selv slipper for at trykke dig rundt og udpege de meste interessante profiler på siden.

Dating40plus er en nyere datingside, og derfor vælter det endnu ikke med medlemmer på siden, selvom der allerede nu er et fint aktivitetsniveau.

Overvejer du, om denne datingside er noget for dig? Læs videre og bliv klogere på, hvad det hele går ud på i vores store anmeldelse af Dating40plus.

Type

Dating for singler over 40

Medlemmer

1 million

Kønsfordeling

57 % kvinder | 43 % mænd

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

7.5

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
8.0/10
Seriøsitet
9.0/10
Aktivitetsniveau
6.0/10
Priser
5.0/10
Sikkerhed
8.0/10
Dating40plus screenshot

Det gode

Det dårlige

Priser hos Dating40plus

1 måned
699 kr./md.
Pris i alt: 699 kr.

3 måneder
599 kr./md.
Pris i alt: 1.797 kr.

6 måneder
399 kr./md.
Pris i alt: 2.394 kr.

Vær opmærksom på, at dit medlemsskab automatisk fornyes ved udløb. Du skal opsige dit medlemskab senest 14 dage før udløb af din nuværende aftale. Du binder dig til hhv. 1, 3 eller 6 måneder ad gangen og betaler den samlede pris på én gang.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Det koster ingenting at oprette en profil hos Dating40plus, og ligeledes er det helt gratis at få foretaget en personlighedsanalyse på siden. Hvis du skal i kontakt med de andre brugere på siden, bliver du dog nødt til at betale for et medlemskab, da det fx ikke er muligt at sende beskeder til andre brugere, hvis man ikke selv er premium-medlem.

Funktioner som gratis medlem:

  • Rediger din profil
  • Tag personlighedstest
  • Upload profilbillede
  • Se hvem der er online
  • Se kontaktforslag

Funktioner som betalende medlem:

  • Se andres profilbilleder
  • Send og læs beskeder
  • Foretag videosamtaler
  • Tilføj brugere som favoritter

Sådan opretter du en profil

Det er nemt og fuldstændigt gratis at oprette en datingprofil hos Dating40plus.dk. Du bliver taget i hånden af en virtuel assistent, som guider dig igennem hele processen, som starter med, at du angiver, hvad du søger. 

Herefter skal du indtaste navn, fødselsdato og din partners ideelle bopæl.

Efterfølgende skal du svare på en række spørgsmål om den partner, du håber på at finde på siden. Du skal blandt andet angive den ideelle alder, dine præferencer i forhold til en eventuel partners udseende og lignende.

Når du har fortalt om din drømmepartner, er det tid til at fortælle mere om dig selv, så matchalgoritmen kan finde gode matches til dig på siden – det fortæller vi mere om senere!

Hvis du gør dig umage med at besvare spørgsmålene – hvilket vi anbefaler – tager det omkring 10 minutter at få oprettet en profil hos Dating40plus.

Til sidst i indmeldelsesprocessen skal du indtaste din email og vælge et kodeord. Herefter vil du modtage en mail i din indbakke, hvor du finder et link, som du skal trykke på for at bekræfte din email og færdiggøre oprettelsen.

Brugerne på Dating40plus.dk

Målgruppen for Dating40plus er singler over 40. Du finder således ingen brugere under 40, men da der ikke er nogen øvre aldersgrænse, vil du i teorien kunne finde brugere på helt op til 90 år. Den ældeste bruger, som vi har fundet på siden, var 83 år gammel. Du vil dog næppe finde specielt mange datingprofiler på langt over 50 år, for disse vil med stor sandsynlighed oprette sig hos søster-siden Singles50.dk, en datingside målrettet seniorer i alderen 50+.

Dating40plus er stadig relativt ny, og derfor har siden ikke haft lang tid til at lokke brugere til på siden. Der skiltes dog med, at der er omkring en million tilmeldte brugere på siden, men hvor mange af disse er danske, ved vi ikke. Vi vurderer dog, at der er en ikke-ubetydelig mængde brugere på siden, hvorfor du har fine muligheder for at finde en kæreste på sitet. 

Antal brugere:
1 million på verdensplan

Målgruppe:
Singler over 40

Kønsfordeling
57% kvinder | 43% mænd

Særlige funtioner

Hos Dating40plus bliver du ikke overvældet af smarte funktioner, hvilket umiddelbart taler til sidens fordel. Vi har selv testet massevis af datingsider og -apps, og selvom det er fint med forskellige funktioner, kan disse også påvirke brugeroplevelsen negativt. For mange funktioner kan simpelthen gøre det svært at navigere rundt eller tage fokus fra det vigtige på siden.

Sådan er det dog ikke hos Dating40plus, hvor du naturligvis har mulighed for at skrive med andre brugere, læse profiltekster og foretage søgninger baseret på dine søgekriterier – alt det mest nødvendige. 

Der er dog en lille håndfuld funktioner på siden, som gør oplevelsen til noget særligt.

Kontaktforslag

Som vi allerede har nævnt her i anmeldelsen, er Dating40plus en datingside, som tager sine brugere i hånden og hjælper med at matche dem med de rette partnere. 

Baseret på dine svar under oprettelsen, og dine kriterer til en potentielt partner, vil systemet præsentere dig for en række kontaktforslag. Her er der tale om brugere, som matchalgortimen vurderer, du passer særligt godt med. 

Udover at få konkrete forslag til profiler, som du med fordel kan kontakte, vil du ved hver datingprofil på siden kunne se en match score fra 1 til 150. Jo højere en match score, des bedre et match vil du være med en pågældende person

Kontaktforslag Dating40plus

Videoopkald

Hvis du har været på en eller flere mindre gode dates med folk, du har mødt på internettet, ved du, at der ikke altid er kemi i virkeligheden, selvom man har fundet musikken over en datingside. Det er nemlig én ting at skrive sammen, og noget helt andet når man skal mødes i den virkelig verden.

For at undgå en akavet første date, hvor snakken på ingen måde flyder og du mest af alt har lyst til at stikke halen imellem benene, kan du med forden benytte videoopkald. Ved hjælp af denne smarte funktion kan du se de andre brugere i øjnene og tale sammen ansigt-til-ansigt og på den måde vurdere, om I kan finde musikken sammen. 

Hos Dating40plus kan du, hvis du navigerer ind på en datingprofil, anmode om et videoopkald. Det er dog ikke alle og enhver, du kan gøre dette med, for som en ekstra sikkerhedsforanstaltning skal man som minimum have udveklset et par beskeder med den anden bruger, før man kan videochatte. 

Kun ganske få brugeranmeldelser af Dating40plus

Dating40plus er stadig en ret ny datingside, og dette afspejler sig blandet andet på datingsidens Trustpilot-side, hvor der i skrivende stund er blot tre anmeldelser. 

Samtlige af disse anmeldelser er på blot én ud af fem mulige stjerner. 

I det følgende kigger vi nærmere på, hvad der giver anledning til kritik af Dating40plus.

Dating40plus Trustpilot

Hvad kritiseres Dating40plus for?

Hos Datinghelp har vi efterhånden anmeldt en del datingsider, og i denne process har vi erfaret, at særligt én ting desværre ofte går galt, hvilket resulterer i utilfredse kunder. 

Ligesom det er tilfældet for en del andre datingsider, opstår der hos Dating40plus misforståelser omkring prisen og betalingen for at bruge platformen. Helt specifikt er der flere brugere, som er utilfredse, fordi de føler, at de har betalt mere end de var blevet lovet.

Det virker dog til, at forklaringen er, at brugerne simpelthen ikke har fået læst betingelserne grundigt nok. Her fremgår det nemlig blandt andet, at betalingen for hele perioden skal foretages samme dag. Hvis du fx vælger et medlemskab på 6 måneder, hvor der reklameres med en månedlig pris på 399 kr., skal du betale 2.394 kr. på dag et. Denne praksis er ikke ualmindelig, men desværre giver den ofte anledning til utilfredse kunder, da mange har en forventing om, at betalingen spredes ud over perioden.

Vi er ikke i tvivl om, at Dating40plus ville have gavn af at kommunikere tydeligere, hvordan betalingen foregår, men til deres forsvar må vi også konstatere, at oplysningerne rent faktisk er tilstede, når man skal betale. 

Dating40plus app

Det ser ikke ud til, at Dating40plus tilbyder en app-version af deres tjeneste i øjeblikket, hvilket er lidt en skam. 

Det er dog muligt at benytte web-versionen af datingsiden i din browser på telefonen, og denne fungerer umiddelbart upåklageligt. 

Konklusion:
Er Dating40plus din tid værd?

Hvis du er 40 år eller over, og er på jagt efter den store kærlighed, som meget gerne må være nogenlunde jævnnaldrende, er Dating40plus ikke noget skidt valg af datingside.

Selve platformen fungerer upåklageligt, og de funktioner som er tilgængelige, er ganske nyttige. Vi er især begejstrede for partnerforslagene, som gør det nemmere og mindre tidskrævende at finde interessante datingprofiler på siden. Muligheden for at foretage videoopkald, så man kan tale ansigt-til-ansigt inden en eventuelt date, er ligeldes et kæmpe plus i vores bog.

Datingsiden er stadig ret ung, og således har den ikke helt formået at bide sig fast i datingmarkedet endnu, hvilket brugerantallet på siden afspejler. Vi er dog temmelig sikre på, at det kun er et spørgsmål om tid før der bliver fyldt godt op med seriøse singler på siden. Alle ingredienser er til stede til at lave en velsmagende ret mad – nu skal retten bare lige have lov til at stå og simre lidt.