Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Singles50.dk
anmeldelse

Singles50 logo

Singles50 er en datingside henvendt til seriøse singler på 40 år og over. Det er ikke muligt at oprette en profil, hvis man er yngre, så du kan være sikker på, at samtlige brugere er minimum 40 og op. 

Datingsiden byder på en række gode og nyttige funktioner, og den fine brugerflade gør det til en fornøjelse at bruge platformen.

Efter at have testet Singles50 er vi ret begejstrede, men brugeranmeldelser af siden tegner ikke helt samme billede af datingsiden. 

Læs videre i vores anmeldelse og bliv klogere på, om du skal oprette dig hos Singles50 eller om du måske er bedre tjent med at vælge en anden platform til din partnersøgning.

Type

Seriøs dating for 40+

Medlemmer

766.000

Kønsfordeling

43% mænd | 57% kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

7.9

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
8.0/10
Seriøsitet
10/10
Aktivitetsniveau
7.5/10
Priser
5.0/10
Sikkerhed
8.0/10
Singles50 screenshot DK

Det gode

Det dårlige

Priser hos Singles50

1 måned
699 kr./md.
Pris i alt: 699 kr.

3 måneder
599 kr./md.
Pris i alt: 1.797 kr.

6 måneder
399 kr./md.
Pris i alt: 2.394 kr.

Vær opmærksom på, at dit medlemsskab automatisk fornyes ved udløb. Du skal opsige dit medlemskab senest 14 dage før udløb af din nuværende aftale. Du binder dig til hhv. 1, 3 eller 6 måneder ad gangen og betaler den samlede pris på én gang.

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Hvis du er ny hos Singles50.dk, kan du med fordel oprette en gratis profil og benytte denne til at navigere rundt på siden, vurdere brugerfladen og se udvalget af singler. Meget længere kommer du dog ikke, medmindre du betaler for et medlemskab.

Nedenfor kan du blive klogere på, hvad forskellen er på et betalt og et gratis medlemskab.

Funktioner som gratis medlem:

  • Rediger din profil
  • Tag personlighedstest
  • Upload profilbillede
  • Se hvem der er online
  • Se kontaktforslag

Funktioner som betalende medlem:

  • Se andres profilbilleder
  • Send og læs beskeder
  • Foretag videosamtaler
  • Tilføj brugere som favoritter

Sådan opretter du en profil

Det er helt gratis at oprette sig hos Singles50, men før du kan få adgang til platformen, skal du igennem en lidt længere oprettelsesprocedure, som dog tjener et godt formål – mere om det lidt senere!

For at oprette dig skal du først angive dit eget køn, og hvilket du søger. Efterfølgende skal du vælge et brugernavn og oplyse din fødselsdato. Sidstnævnte er vigtigt, da siden udelukkende henvender sig til singler over 40.

Herefter skal du besvare en række spørgsmål om dig selv, så Singles50 kan lære dig bedre at kende. Du skal blandt andet vælge hvilke karaktertræk, som er særligt vigtige for dig hos en partner, samt oplyse en række andre krav, du har til en potentiel ny kæreste. Du skal blandt andet indtaste din ønsker til din drømmepartners højde, figur, livsstil og lignende.

Nu er systemet forhåbentligt blevet klogere på, hvad du søger, så nu er det tid til at fortælle mere om dig selv. Dette gør du ved at svare på en række yderligere spørgsmål om din personlighed og dit udseende.

Til sidst i oprettelsen skal du indtaste din emailadresse og vælge et kodeord. Herefter vil du modtage en mail i din indbakke, hvori du finder et aktiveringslink, som du skal trykke på for at bekræfte din mailadresse og færdiggøre oprettelsen af din datingprofil hos Singles50.

Brugerne på Singles50

Navnet ‘Singles50’ er en smule misvisende, for datingsiden henvender sig faktisk til singler fra 40 år og op. Yngre brugere får ikke lov til at oprette sig på siden, og derfor kan du være sikker på, at de andre brugere på siden som minimum er 40 år gamle.

Der er en fin mængde brugere på siden, og da kønsfordelingen er nogenlunde jævn – dog med et lille overtal af kvinder – er der fine muligheder for at finde en kæreste, uanset om man er mand eller kvinde.

Antal brugere:
766.000

Målgruppe:
Singler på 40 år og over

Kønsfordeling
43% mænd | 57% kvinder

Særlige funtioner

Hos Singles50.dk arbejder man efter tesen “less is more” for datingsiden bugner ikke af smarte og avancerede funktioner, som virker gode på papiret, men som man alligevel aldrig rigtigt får brugt. I stedet er der blevet skåret ind til benet, så du som bruger kun skal forholde dig til de mest basale funktioner.

Du har naturligvis mulighed for at se og søge iblandt de mange profiler på siden, og finder du en, som er interessant, kan du sende en besked.

Derudover kan du hos Singles50.dk benytte følgende smarte funktioner:

Kontaktforslag

Vi har tidligere nævnt, at man under oprettelsen af sin profil hos Singles50, skal svare på en række spørgsmål for at få adgang til platformen. 

Årsagen til det indledende spørgeskema er, at man som bruger på siden bliver matchet med andre singler på baggrund af de svar, man har givet. 

Ved at trykke på menupunktet ‘Kontakter’ får du foreslået en lange række profiler, som systemet mener, du vil passe godt sammen med. Du vælger naturligvis selv, om disse er interessante og værd at kontakte. 

Rammer Singles50 ikke plet med kontaktforslagende, kan du finjustere dine kriterier, så du fremadrettet modtager mere relevante partnerforslag.

Kontaktforslag SIngles50

Kærlighed ved første like

Hvis du har travlt, eller blot ønsker at bruge din tid hos Singles50 effektivt, kan du gøre brug af ‘Kærlighed ved første like’-funktionen.

Det fungerer på den måde, at du bliver præsenteret for et profilbillede, en alder og en bopæl. Med afsæt i disse sparsomme informationer, skal du nu afgøre, om du er interesseret i personen eller ej. 

Funktionen kan sammenlignes med Swipe-funktionen kendt fra Tinder, hvor man på ganske kort tid skal tage stilling til en lang række singler. 

Vi erkender, at denne form for dating kan virke en smule overfladisk, men hvis man har en smule travlt, kan det være en god måde at oprette den første kontakt. Herrefter vil der være rig mulighed for at skrive frem og tilbage for at se ind bag det ydre.

Kærlighed ved første like - singles50 SLØRET
Billedet er sløret af os af hensyn til personens anonymitet

Videoopkald

Den sidste funktion, vi ønsker at fremhæve hos Singles50.dk, er muligheden for at foretage videoopkald med de andre brugere på siden. 

Normalt fungerer online dating på den måde, at man først skriver sammen i en rum tid og derefter mødes i den virkelig verden. Der er dog altid en risiko for, at kemien slet ikke er der, når man pludselig står ansigt til ansigt med den anden person, og så kan daten hurtigt føles meeeeeget, meget lang. 

For at undgå ovenstående scenarie kan du hos Singles50 benytte videoopkald til (næsten) at stå ansigt til ansigt med modparten, så det er lettere at vurdere, om I rent faktisk kan tale sammen, inden I mødes på en café til en kop kaffe. 

Videoopkald - Singles50

Middelgod vurdering af Singles50

Undervejs i vores test af Singles50.dk har vi været ret tilfredse med platformen, udvalget af singler og diverse funktioner. Vi ved dog af erfaring, at vores egen vurdering ikke altid er nok, og derfor har vi været forbi Trustpilot for at læse brugeranmeldelser af Singles50. 

I skrivende stund har 760 personer efterladt en anmeldelse hos Trustpilot. Af disse har 37 % valgt at belønne datingsiden med fem ud af fem mulige stjerner.

I den anden ende af skalaen har 60 % givet blot én enkelt stjerne. 

De mange anmeldelser af Singles50 giver en samlet vurdering på 3,1 og prædikatet ‘Middel’

Hvad roses Singles50.dk for?

Flere brugere fortæller, at de ganske nemt har kunne gøre brug af deres fortrydelsesret, hvorefter de har fået refunderet hele eller dele af deres betaling. 

Dette er langt fra altid tilfældet for sider som disse, så vi er glade for at høre, at kundeservice hos Singles50 er til at komme i kontakt med, og at de er villige til at lytte. 

Hvad kritiseres Singles50 for?

Kritkken af Singles50 drejer sig om det samme, som siden ellers får ros for – nemlig at det dels kan være svært at melde sig ud, og at der er problemer med at benytte fortrydelsesretten.

En stor del af kritikken går på, at folk tilsyneladende ender med at betale mere for et medlemskab, end de havde forventet. Denne kritik er Singles50 langt fra den eneste til at modtage, for vi har hørt det samme blive sagt om større og mere anerkendte datingsider herhjemme.

Da vi tidligere kiggede nærmere på en lignende kritik hos en anden datingside, var forklaringen helt simpelt, at folk ikke havde læst det med småt. Det samme virker umiddelbart til at være tilfældet hos Singles50.dk, hvor man får oplyst både en månedspris og en totalpris. Beløbet bliver betalt på én gang, så det er især sidstnævnte beløb, som er relevant. Desværre virker det til, at mange overser netop denne oplysning, hvilket giver anledning til en dårlig oplevelse af siden.

Singles50 app

Flere og flere vælger at benytte deres telefon, når de dater på nettet, og derfor er det efterhånden et must for en datingside at tilbyde en app. 

Singles50 appen kan hentes til iOS eller Android helt gratis, men skal du benytte de vigtigste funktioner, skal du betale for et medlemskab.

Konklusion:
Er Singles50 din tid værd?

Efter at have testet Singles50 i adskillige timer, er vi ret begejstrede for brugerfladen, funktionerne og udvalget af singler på platformen. Derfor vil vi som udgangspunkt gerne anbefale denne datingside. 

Vi erkender dog, at vores vurdering ikke altid er fuldstændigt retvisende, og derfor skal det også med, at det langt fra er alle brugere, som er tilfredse med tjenesten – i hvert fald hvis man skal stole på anmeldelserne hos Trustpilot.

Udvalget af datingsider til seniorer er ikke enormt herhjemme i Danmark, og de eneste reelle alternativer til Singles50 er Senior.dk og 50plusmatch. Senior.dk er i vores bog en af de absolut bedste datingsider til seniorer, men Singles50 kommer efter på en flot andenplads.