Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Match.com
anmeldelse

Match logo

Match.com er en af de helt store spillere på det internationale datingmarked, og datinggiganten er naturligvis også tingængelig herhjemme, hvilket en betydelig mængde danskere har gjort brug af. 

Brugervenligheden er i top, aktivitetsniveauet er højt og der er massevis af nyttige funktioner, som kan hjælpe dig i din søgning efter en kæreste. 

Det, der især gør Match.com unikt, er, at siden gør det muligt at finde en partner udenfor landets grænser. Du kan nemlig vælge at søge efter profiler i andre lande, hvis du ikke har noget imod at rejse for kærligheden. Fordi du har mulighed for at date folk fra andre nationer, er Match.com den datingside herhjemme, som med længder er størst målt på antallet af brugere.

Er Match.com din tid værd? Det undersøger vi i denne anmeldelse, hvor vi har testet den internationale datingside.

Type

Almindelig dating

Medlemmer

300.000

Kønsfordeling

56 % mænd | 44 % kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

8.7

Brugervenlighed
9.0/10
Funktioner
10/10
Seriøsitet
8.5/10
Aktivitetsniveau
8.0/10
Priser
8.5/10
Sikkerhed
8.0/10
Match.com screenshot

Det gode

Det dårlige

Priser hos Match.com

1 måned
299 kr./md.
Pris i alt: 299 kr.

3 måneder
149 kr./md.
Pris i alt: 447 kr.

6 måneder
79 kr./md.
Pris i alt: 474 kr.

Særlige periodevise tilbud

I vores test af Match.com benyttede vi en ældre konto, som ikke har været aktiv i en rum tid. Da vi loggede ind, blev vi præsenteret for et særtilbud på 49 kr. for den første måned – altså en besparelse på 250 kr. sammenlignet med normalprisen på 299 kr./md.

Det ser dog ikke ud til, at nye brugere får samme tilbud, så umiddelbart skal du være indehaver af en ældre konto, som har været inaktiv i en rum tid, hvis du skal benytte et tilbud fra Match. 

Forskellen på betalt og gratis medlemskab

Det koster ingenting at oprette sig hos Match.com. Du kan derfor helt gratis se platformen an, inden du beslutter, om de fortjener at modtage dine penge i bytte for et betalt medlemskab. 

Med et gratis medlemskab får du adgang til en række funktioner, men skal du i kontakt med andre brugere på siden, kræver det, at du betaler. Du kan eksempelvis ikke sende beskeder som gratis bruger, medmindre den bruger du skriver til, selv betaler for premium på siden. 

Funktioner som gratis medlem:

 • Søg blandt profiler
 • Besøge andre profiler og vise interesse for disse
 • Udfylde din datingprofil
 • Benytte Match.com’s app
 • Benytte ‘Shuffle’-funktionen
 • Sende beskeder til premiumbrugere

Funktioner som betalende medlem:

 • Læs og besvar beskeder fra andre brugere
 • Se hvem der har besøgt din datingprofil
 • Se hvem der har vist interesse for dig
 • Se hvornår dine beskeder er blevet læst
 • Bliv præsenteret for nye medlemmer først

Sådan opretter du en profil

Det er ganske nemt at oprette en profil på Match.com, og det koster tilmed ikke en krone.

Første skridt i oprettelsen er at angive, om du søger en mand eller en kvinde som partner, hvorefter du skal oplyse dit eget køn. Herefter skal du indtaste en række standardoplysninger såsom din fødselsdato, mailadresse, bopæl og navn. 

Nu skal du oplyse tjenesten, hvor du har hørt om dem. Det kan være i fjernsynet, reklamer i det offentlige rum, i radioen og lignende. Herefter skal du læse og acceptere vilkårene for brug af datingsiden.

Når ovenstående er klaret, bliver du mødt af Match.com’s forpligtelseserklæring, hvor du bliver præsenteret for fire regler på siden, som dikterer, hvordan man skal gebærde og opføre sig på platformen. 

Vi har ikke set et lignende tiltag på andre datingsider, og selvom du naturligvis kan vælge helt at ignorere retningslinjerne med den mulige konsekvens, at din konto bliver lukket, synes vi ret godt om tiltaget.

Forpligtelseserklæring match

Nu er det tid til, at Match skal lære dig bedre at kende, så andre brugere får lettere ved at blive matchet med dig. Du bliver nu præsenteret for en lang række spørgsmål om dig selv. Blandet andet skal du svare på, om du har børn, om du ryger, og hvad du leder efter i en partner.

Du kan også – hvis du ønsker det – vælge ikke at dele disse informationer, men for at få mest muligt ud af platformen anbefaler vi, at du sætter lidt tid af til at svare sandfærdigt.

Til sidst skal du vælge et profilbillede, og her slipper du altså ikke igennem med hvad som helst:

Profilbilleder skal godkendes

Match.com påstår selv, at de moderer profilerne på deres side, og for at teste dette, forsøgte vi at oprette en profil med et tilfældigt modelbillede , vi fandt på nettet. Der gik ikke længe, før vi modtage en mail om, at vores billede desværre ikke var blevet godkendt, og at vi derfor skulle vælge et nyt. 

Der bliver derfor holdt særligt øje med nye profiler på Match.com, hvilket vi så absolut kun kan bifalde, da det øger din sikkerhed og sørger for, at brugerne er seriøse i deres jagt på kærligheden.

Brugerne på Match.com

Match.com har en bred målgruppe, og henvender sig som udgangspunkt til alle, som er seriøse omkring dating på nettet. Som vi allerede har nævnt, bliver der holdt et vågent øje med profilerne på siden, så de mest åbenlyse svindlere forhåbentligt bliver nægtet adgang.

Ifølge de tal vi har gravet frem, er der omkring 300.000 danske medlemmer på Match.com.

Match.com er dog ikke kun henvendt til danskere, og datingsitet er således tilgængeligt i 21 forskellige lande. Ifølge en opgørelse havde datingsiden mere end 11 millioner betalende brugere på verdensplan i 2021, og eftersom du uden problemer kan komme i kontakt med brugere fra andre lande, er udvalget af singler enormt. 

Fordi Match.com er en bred datingside, er der flest heteroseksuelle brugere på sitet, men du kan sagtens findes homoseksuelle singler, hvis du ønsker det. Når du opretter dig, kan du vælge, at du søger personer af samme køn som dig, og herefter vil du blive præsenteret for singler med samme seksuelle orientering som dig.

Antal brugere:

300.000

Målgruppe:

Seriøse singler i 21 lande

Kønsfordeling:

56 % mænd | 44 % kvinder

Særlige funtioner

Selvom Match.com efterhånden har en del år på bagen, har datingsiden formået at følge med tiden og konstant udviklet og tilpasset sig brugerne. Derfor kan Match i dag, mere end 30 år efter sin fødsel, stadig tilbyde et innovativt produkt, som skiller sig ud fra konkurrenterne. 

Du finder blandt andet en masse smarte funktioner hos Match. Disse er ikke livsnødvendige for at date på nettet, men de kan utvivlsomt gøre din søgen efter en partner både nemmere og sjovere.

Shuffle

Med Shuffle-funktionen har Match.com ladet sig inspirere af den populære datingapp Tinder, hvor du bliver præsenteret for et profilbillede og enkelte oplysninger, hvorefter du skal beslutte, om du er interesseret eller ej. 

Hos Match siger du enten ja eller nej til en profil, hvorefter du øjeblikkeligt bliver præsenteret for en ny.

Du har mulighed for at trykke dig ind på de enkelte profiler, hvis du vil vide mere om personen, så dennne form for dating behøver ikke nødvendigvis være så overfladisk, som det lyder. 

Som ny bruger har du 100 profiler i vente, hvis du benytter shuffle-funktionen. Profilerne er udvalgt af Match på baggrund af dine oplysninger og søgekriterier. 

Billedet er sløret af os af hensyn til personens anonymitet

Matchaffinity

Det ligger i navnet, at du hos Match.com kan blive matchet med andre, men faktisk skal du trykke dig videre fra hovedsitet og hen til Matchaffinity, hvis du skal have hjælp til at udvælge den/de rette partner(e).

Hos Matchaffinity skal du besvare en lang række spørgsmål. Dine svar vil herefter blive bearbejdet af en algortime, som sammenligner dine svar med svarene fra andre brugere af tjenesten, hvorefter du vil blive præsenteret for de singler, som passer dig bedst muligt. 

Kort fortalt er Match.com for dem, som ikke har noget imod selv at vælge iblandt de mange singler på sitet, og Matchaffinity er for dem, som gerne vil holdes i hånden gennem hele processen.

Inkognito

Hvis du foretrække at være anonym, når du dater online, kan du hos Match.com benytte Inkognito-funktionen, hvor du for et beskeden beløb, kan navigere rundt på platformen uden at efterlade digitale fodspor hos andre profiler. 

Er du ikke inkognito kan de profiler, du besøger, få besked om, at du har været forbi. Som Inkognito vil du heller ikke dukke op i søgeresultaterne på siden. Du kan løbende aktivere og deaktivere inkognito-funktionen, så du kan være anonym, når du ønsker det.

Inkognito match com

Videoopkald

Hos Match.com har du ikke kun mulighed for at sende beskeder, når du skal kommunikere med de andre singler på siden. Du kan nemlig også benytte videoopkald, så du både kan se og høre personen i den anden ende. 

Videoopkald er – hvis du spørger os – helt genialt, hvis man er den mindste smule i tvivl om hvorvidt der også er kemi i den virkelig verden. Der kan nemlig være stor forskel på kemien, når man udveksler beskeder, og når man taler sammen ansigt-til-ansigt.

Inden du investerer tid og energi i en rigtig date, som måske risikerer at være en fiasko, kan du derfor med fordel tage temperaturen på jeres kemi ved at foretage et videoopkald igennem Match. 

Match videoopkald

Brugerne er ikke begejstrede for Match.com

Vi har været forbi Match.com’s Trustpilot-profil for at danne os et billede af, hvad brugerne er datingsiden synes om tjenesten. Desværre kan vi konstatere, at det langt fra er et positivt billede, som tegnes af de mange anmeldelser.

I skrivende stund har 1.218 skrevet en anmeldelse af Match.com og af disse er 90 % af anmeldelserne på blot én stjerne ud af fem mulige.

Match.com får en samlet score på 1,2 hos Trustpilot, hvilket giver prædikatet ‘Dårlig’.

Men er Match.com virkelig så elendig? Skal du gå i en stor bue udenom siden? Det kan du blive klogere på i det følgende, hvor vi dykker ned i anmeldelserne af datingsitet.

Match.dk Trustpilot

Hvad roses Match for?

Et par brugere fortæller, at de har haft held med at findes deres partner på platformen. Da dette netop er målet med en datingside, kan man næppe modtage støre ros. 

Match.com har sågar bidraget til et lille liv, som er blevet født efter et match på datingsiden.

Hvad kritiseres Match for?

Med så stor en andel negative anmeldelser, som Match har modtaget, er det ganske tydeligt for enhver, at virksomheden gør noget forkert. Efter at have dykket ned i de mange utilfredse beskeder, tror vi, at vi er kommet nærmere et svar på, hvad det er, som Match.com gør ringe.

Langt, langt, laaaangt størstedelen af de negative anmeldelser omhandler det betalte abonnement hos Match. Vi tør ikke sige, om der er noget teknisk, som går galt, men flere beretter om, at de ender med at betale for noget, de ikke har bestilt. Match.com har dog været gode til at besvare de negative henvendelser, og skal man tro på svarene fra platformen selv, skyldes det ofte misforståelser.

En af de ting, som ser ud til at gå galt, er, at man forpligter sig til at betale sit abonnement i rater, hvis man vælger et af længere varrighed end blot en måned. Her virker det til, at flere brugere har misforstået, og derfor tror de kan droppe ud af aftalen inden dennes udløb. 

Vi skal dog ikke kun forsvare Match, for der er tydeligvis plads til forbedringer, når så mange brugere ikke kan navigere i betingelserne. Derudover beretter flere om, at kundeservice er svær at komme i kontakt med, og dette er naturligvis heller ikke godt nok.

Match.com app

Dating på Match behøver ikke foregå på computeren, for takket være en gratis og yderst velfungerende app, kan du søge efter og skrive til andre singler, selv når du er på farten.

Appen er tilgængelig til iOS og Android og har i skrivende stund en samlet vurdering på 3,8 stjerner ud af 5 mulige i Apple’s App store.

Appen er gratis at hente ned til din telefon, men ligesom det er tilfældet for webversionen af Match.com, skal du dog betale for at benytte de vigtigste funktioner i appen.

Match com app

Konklusion:
Er Match din tid værd?

Vi mener bestemt, at du bør give Match en chance, hvis du er single og seriøs omkring at finde din soulmate.

I vores test har vi især været begesjtrede for brugervenligheden på sitet. Hos Match.com finder du en del fede funktioner, som kan gøre det både sjovere og nemmere at benytte platformen, og selvom det nemt kunne ende med at gøre det uoverskueligt at bruge siden, har de mange ekstra funktioner ikke haft en negativ effekt på brugeroplevelsen.

Vi erkender, at det billede, som tegnes af Match.com på Trustpilot, ikke helt passer med vores egen opfattelse af siden, og selvom vi mener, at vi kan forklare en del af kritikken af Match, kan vi naturligvis ikke ignorere, at så mange brugere er utilfredse. Der er, som man siger, sjældent røg uden ild, og kigger man på Trustpilot, virker det til, at Match.com er et brændende Sankthans-bål.

Det absolut største argument for at vælge Match.com, fremfor udelukkende danske datingsider som fx Dating.dk og Single.dk, er, at du hos Match har mulighed for at møde singler fra det meste af verden. Du kan vælge specifikt at søge efter danske singler, men hvis du er eventyrlysten, kan du også vælge at skrive til en eller flere af de mere end 10 millioner singler, som befinder sig udenfor Danmark.