Spring til indhold
Picture of Casper Schou

Casper Schou

Datingekspert og redaktør

Bumble
anmeldelse

Bumble logo

Bumble er en unik datingapp, hvor det er op til kvinderne at tage initiativet. Som mandlig bruger er det muligt at swipe sig igennem de andre brugere i appen, men det er udelukkende kvinden, som kan sende den første besked og dermed indlede en dialog.

På verdensplan er Bumble en af de helt store spillere på markedet for datingapps, men herhjemme i Danmark har appen ikke for alvor formået at bide sig fast, og selvom der er danske brugere, er mængden desværre begrænset.

Med Bumble er det også muligt at møde venner eller udvide sit profesionelle netværk med hhv. ‘Bumble BFF’ og ‘Bumble Bizz’.

Vi har hentet appen ned på vores telefon og testet funktionalitet, brugervenlighed og alt andet, som er relevant for at vurdere, om Bumble er din tid værd. Her på siden kan du læse mere om resultatet af vores test.

Type

Datingapp

Medlemmer

45 millioner

Kønsfordeling

55 % mænd | 45 % kvinder

Indholdsfortegnelse

Vores vurdering:

8.0

Brugervenlighed
8.5/10
Funktioner
7.5/10
Seriøsitet
9.5/10
Aktivitetsniveau
6.0/10
Priser
7.5/10
Sikkerhed
9.0/10
Bumble screenshot DK

Det gode

Det dårlige

Priser hos Bumble

1 måned
219 kr./md.
Pris i alt: 219 kr.

3 måneder
159,67 kr./md.
Pris i alt: 479 kr.

For altid

Pris i alt: 1.199 kr.

Premium-medlemskab hos Bumble

Forretningsmodellen hos Bumble er Freemium, hvilket betyder, at du kan benytte stort set samtlige funktioner helt gratis. På datingsider kan du typisk oprette dig gratis, og få adgang til platformen, men for rent faktisk at kunne bruge funktionerne, skal du køre kreditkortet igennem maskinen.

Sådan er det ikke med Bumble, for med deres Freemium-model kan du helt gratis matche med andre brugere og udveksle beskeder.

Det er dog også muligt at købe sig til et premium-medlemskab, så man kan få adgang til en række fordele. Disse er langt fra nødvendige, men vil utvivlsomt være en hjælp for de fleste. 

Med premium kan du blandt andet like andre brugere ubegrænset, benytte avancerede filtre, få fremhævet din profil og få dagang til en del andre nyttige funktioner.

Priserne hos Bumble er fornuftige, selvom det ikke er decideret billigt at benytte appen. 219 kr. for en måned er en smulere dyrere end andre populære datingtjenester som fx Dating.dk og Single.dk

Du kan dog også vælge at tegne et abonnement for livstid, så du slipper med en engangsbetaling og herefter aldrig igen skal bekymre dig om at finde tegnebogen frem.

Bumble Premium

Sådan opretter du en profil

Du kan både oprette en profil igennem Bumbles hjemmeside eller i appen på din telefon. Vi har valgt at gennemgå oprettelsen på telefonen, men der er ikke umiddelbart den store forskel.

Oprettelsen tager lidt tid at komme igennem, hvilket bekræfter os i, at Bumble er for seriøse singler, som gerne tager sig god tid og gør sig umage med jagten på en kæreste.

Først skal du hente appen ned på din telefon. Den er tilgængelig til både iOS og Android.

Når appen er hentet ned, skal du åbne den og herefter vælge, hvordan du ønsker at oprette din nye datingprofil. Hos Bumble kan du benytte din Facebook-profil til oprettelsen, så de nødvendige oplysninger om dig hentes ind automatisk. Vi testede Bumble på en iPhone, og her kunne du ligeledes  benytte din Apple-konto til oprettelsen. Den sidste mulighed er ved hjælp af dit telefonnummer. Hvis du indtaster dit nummer, vil du kort efter modtage en SMS med en kode, som du skal indtaste i appen, hvorefter du er klar til næste skridt i oprettelsen.

Nu skal du indtaste dit navn samt tage stilling til en række tekniske ting i forbindelse med brug af appen. Du skal blandt andet beslutte, om appen må benytte telefonens indbyggede GPSs.

Herefter er det tid til at indsende et eller flere billeder. Du kan hente billeder ind direkte fra din Facebook eller Instagram-konto, uploade et billede fra dit fotoalbum eller tage et eller flere billeder direkte i appen.

Oprettelse af profil hos Bumble

Næste skridt er ret interessant, for her skiller Bumble sig ud fra mængden af dating apps, da du nu har mulighed for at vælge, om du benytter appen med henblik på at date, finde nye venner eller for at udvide dit profesionelle netværk. I vores tilfælde valgte vi, at vi var interesserede i at finde en kæreste, hvilket gav os en rykke ydreligere spørgsmål. 

Sidste skridt i oprettelsen er at udfylde din profil med oplysninger, så andre singler har mulighed for at vurdere, om du er interessant for dem.

Brugerne hos Bumble

På verdensplan er Bumble en gigantisk datingapp som med sine mere end 45 millioner brugere er en af de absolut største af sin slags. I USA sidder Bumble på omkring 22 % af datingmarkedet, kun overgået af Tinder, som har fat i omkring 32 % af markedet.

Bumbles markedsandele er dog knap så imponerende i Danmark. Vi har ikke kunne finde tal, men baseret på vores test af appen kan vi konstatere, at Bumble ikke helt hører til i samme liga som andre datingapps som eksempelvis Tinder, LOVOO og Happn, hvis man blot måler på antallet af brugere.

Bumble appellerer hovedsageligt til unge, og i særdeleshed kvinder, som ønsker mere kontrol over, hvad der ender i deres indbakke i datingappen. Det er nemlig, som sagt, op til kvinderne at åbne op for en dialog, hvorfor det langt hen ad vejen er dem, som sidder med magten.

Antal brugere:

45 millioner

Målgruppe:

Hovedsageligt unge singler

Kønsfordeling:

55 % mænd | 45 % kvinder

Kontaktmuligheder

Bumble er stiftet af en tidligere medarbejder hos Tinder, og derfor kan det næppe komme som en kæmpe overraskelse, at appen – i hvert fald når det kommer til kontaktmuligheder – minder rigtig meget om netop Tinder.

Som bruger af Bumble skal man swipe sig igennem en lang række datingprofiler. Du kan undervejs vælge at vise interesse for disse eller springe dem over, hvilket gøres ved at swipe enten til højre eller venstre.

Hvis begge parter viser interesse for hinanden, vil I blive et match, og her adskiller Bumble sig også en smule fra Tinder. På sidstnævnte kan begge parner vælge at sende en besked for at indlede en samtale, men sådan er det ikke hos Bumble, hvor det kun er kvinden, som kan sende den første besked. 

Som mand kan man altså risikere at matche med kvinder, som vælger aldrig at sende en besked, hvorfor matchet er ubrugeligt. 

Som hankøn kan det måske være svært at forstå, hvorfor skaberne har valgt indføre denne begrænsning, som rigtigt nok ikke nødvendigvis gavner mændene i appen. De fleste kvinder, som har brugt tid i en datingapp, vil dog kunne fortælle, at det giver rigtig god mening, fordi man slipper for en masse kiksede scorereplikker og upassende beskeder fra fyre, som man måske alligevel ikke rigtigt er interesseret i.

Vær også opmærksom på, at et eventuelt match automatisk bliver slettet, hvis ikke kvinden har sendt den første besked indenfor 24 timer.

Bumble swipe 2

Mange dårlige brugeranmeldelser

Efter at have gennemtestet Bumble er vi ret godt tilfredse med både brugervenligheden og funktionaliteten i appen. 

Vores egen vurdering er dog ikke den eneste, som betyder noget, og derfor har vi været forbi Bumbles Trustpilot-profil, hvor der tegner sig et lidt andet billede af datingappen.

I skrivende stund har 766 personer skrevet og indsendt en anmeldelse af Bumble. Iblandt disse har blot 7 % valgt at give appen fem ud af fem mulige stjerner. Modsat har hele 83 % været så utilfredse, at de har givet Bumble sølle én ud af fem stjerner.

Bumble ender på en samlet score på blot 1,4 ud af 5 og får derfor prædikatet ‘Dårlig’.

Det er dog værd at bemærke, at kun to af anmeldelserne er skrevet af danske brugere.

Hvad kritiseres Bumble for?

Kigger vi udelukkende på de danske anmeldelser af datingappen, er der ikke meget kød på kritikken, hvis du spørger os. De to utilfredse brugere  -begge to mænd – har haft svært ved at komme i dialog med kvinderne i appen, og det mener de åbenbart er appens fortjeneste. 

Vi finder dog et lidt mere nuanceret billede, hvis vi tager udenlandske anmeldelser med i ligningen. Her er der en del brugere, som beretter om falske profiler i appen, hvilket desværre er mere reglen end undtagelsen i datingbranchen. Det er dog ikke en praksis, som vi på nogen måde bifalder.

Derudover stikker kritikken lidt i øst og vest. En bruger klager over, at priserne er for høje, og en anden har haft problemer med appen, som af flere omgange er crashet.

Konklusion:
Er Bumble din tid værd?

Bumble er en ganske velfungerende app, som har grebet online dating lidt anderledes an end konkurrenterne. Hos Bumble er det nemlig kvinderne, som tager initiativet, da det kun er kvindelige brugere, som kan sende første besked ved et match.

Desværre vælter man ikke i brugere i appen, som ellers er utroligt populær i USA, men som desværre ikke helt har opnået samme status i Danmark. Der er dog stadig fine muligheder for at fine andre singler i appen, men hvis antallet af brugere er vigtigt for dig, bør du kigge i en anden retning.

Baseret på Trustpilot-anmeldelser af appen er brugerne ikke specielt begejstrede for Bumble. Når det kommer til datingapps og datingsider, skal man dog som oftest tage den slags med et gran salt, da det er vores erfaring, at folk generelt er tilbøjelige til at råbe højt, når de har en dårlig oplevelse og modsat tie stille, når det rent faktisk går godt.